MHP döneminin faturası İYİ Partili başkana kesildi

MHP döneminin faturası İYİ Partili başkana kesildi
Aydın'ın İYİ Partili İncirliova Belediyesi’ne önceki dönem çıkarılan işçilerin alacağı için icra geldi.

Yerel seçimlerde MHP'den İYİ Parti'ye geçen Aydın'ın İncirliova Belediyesi'ne eski başkanın çıkardığı işçilerin alacakları için icra geldi. İYİ Partili Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın “İstediğinizi alabilirsiniz. İncirliova halkına, bu ilçede yaşayan insanlara hizmet etmek için bana makam ve koltuk lazım değil” diye tepki gösterirken, icra memurları makamdaki eşyaları tespit tutanağına geçirdikten sonra bir şey almadan ayrıldı. 

İYİ Partili Belediye Başkanı Başkan Aytekin Kaya, kendisine değil, İncirliova halkına saygısızlık yapıldığını öne sürdü. Kaya, İncirliova Belediyesi’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi:

*Bu işçileri işten ben çıkarmadım. Önceki başkanın, Belediyeyi düşürdüğü durum ortada. İncirliova halkına bu saygısızlığı yapanlara, yaptıranlara yazıklar olsun. Benim en çok üzüldüğüm konu İncirliova Belediyesi'ni itibarsızlaştırmak için yapılan bu çalışmadır. İncirliova’nın adının borçla, icrayla anılmasıdır. Bu borç benim borcum değil. Bu borcu önceki yönetim bıraktı.

2569a236-091b-4ea5-989e-c8b9d59ba4d0.jpg

Göreve geldiğim günden bu güne kadar sadece avukata işçi alacakları için 400 bin lira para ödedim. Yaptığımız tasarruflarla her hafta 25 bin lira ödeme yaptık. Bizden önceki belediye başkanı 20 milyonluk belediyeye ait taşınmaz satmış, 32 milyonluk borç yapmış. İncirliova'yı borç batağına bırakmış gitmiş.

İşçinin ve memurun maaşlarını bile zor ödüyoruz. Tasarruf yaparak şu ana kadar 10 ayda 10 milyon lira borç ödedim. Makam aracı kullanmıyorum. Bir tek cıvatanın bile hesabını soruyorum. Kiralık araçları gönderdim. Benzinden, mazottan tasarruf yapıyorum. Yakında kimlere borç ödediğimin listesini belediyenin önüne asacağım. Biz bu yapılanların hesabını soracağız."

ÇERÇİOĞLU'NDAN AYTEKİN KAYA'YA DESTEK

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makam otomobilinden sonra makam odasına da icra geldi. Makam koltuğu, masası ve içerideki eşyaları haczetmeye gelen icra memurları tutanak tutup belediyeden ayrıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP ve İYİ Parti Aydın İl Başkanları ile destek için Başkan Kaya’yı ziyaret etti.

2214906d-fb96-40ce-a455-0ef3c89a9a6b.jpg

DESTEK İÇİN GELDİLER

Belediyeye gelen icrayı duyan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, il ve ilçe yönetimleri ile birlikte Aytekin Kaya’ya destek ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Önceki gün talihsiz bir gün yaşadık. Ticari hayatımda bana hiç bir zaman icra gelmedi. Makam odamı boşaltacaklarını söylediler. Bende buyurun boşaltın,istediğinizi alın dedim. Yazdılar daha sonra icra memuru eşyaları kaldırmayacaklarını söyleyerek terk edip gittiler. Önceki belediye zamanında davaların çoğunluğu sonuçlanmasına rağmen hiç icra gelmemiş. Biz göreve geldiğimiz günden beri icralarla uğraşıyoruz. 11 ayda hiç taşınmaz satmadan tasarruf yaparak 12 milyon 94 bin 308 lira borç ödedim. Ödemeye de devam ediyorum. Bizim arkamızda Topuklu Efemiz var, Büyükşehir Belediyemiz var, hiçbir şey bizim İncirliova'ya hizmet etmemizi engelleyemez” diye konuştu.

c7ba1a19-8ecb-46d7-9f2c-cdb1963220a9.jpg

“ÇADIR KURAR YİNE HİZMET YAPARIZ”

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin her konuda İncirliova Belediyesi'nin yanında olduğunu belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bizler makam mevkii için burada değiliz. Kurarız meydana çadırı getiririz plastik masa sandalyeyi hizmeti yine yaparız. O masa ve sandalyeyi de İncirliova halkı getirir. İncirliova belediyesinin bütçesi bellidir. Aslanlar gibi 11 ayda 12 milyon lira para ödenmiş. Borcunu düzenli ödeyen bir belediye var. Normalde sizi gelip tebrik ederek kutlamaları gerekiyor. Ama böyle bir şeyle karşılaşmak gerçekten çok üzücü bir olaydır. Olmasını istemediğimiz bir durum. Bu masa ve bu sandalye gitse ne olur. Elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Büyükşehir Belediyesi emrindedir Aytekin Başkanım. Yapılacak projeleriniz varsa hemen getirin yapalım” dedi. CHP İl Başkanı Ali Çankır ve İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı’da, Kaya’nın her zaman yanında olacaklarını söyledi.

"PLASTİK SANDALYE YETER BANA"

Ziyaretin ardından Başkan Aytekin Kaya, icra memurların götürmek istediği makam koltuğunu odasından çıkarttı, plastik sandalyeyle görevine devam etti. Kaya; "Makam, koltuk sevdamız yok. Tek amacımız hizmet. Bana İncirliova halkına hizmet etmek için koltuk lazım değil. Alın koltuk sizin olsun. Plastik sandalye yeter bana. Biz her yerde halkımıza hizmet ederiz." ifadelerini kullandı.