Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre Kastamonu ve Sinop için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.
Sıcaklık jet gibi düşecek Meteoroloji öğlen saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla için, hortum, yıldırım, dolu yağışı uyarısı yaptı. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Yağış çok güçlü geliyor. Meteoroloji bölge ve illeri tek tek sayıp uyardı Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, kuvvetli sağanak yurdun dört bir yanını etkisi altına alacak. Meteoroloji bölge ve illeri tek tek sayarak uyardı.
Süleyman Soylu Karadeniz'deki selin faturasını açıkladı İçişleri Bakanı Soylu, geçen ay Batı Karadeniz'de yaşanan sellerde kaybolan 15 kişinin halen arandığını söyledi. Soylu, toplamda 450 milyon liralık bağış toplandığını belirtirken selin toplam faturasının 5.8 milyar lira olduğunu aktardı.
Tonlarca balık kıyıya vurdu, kovayı alan sahile koştu Bartın’ın Amasra ilçesinde deniz suyunun soğuması nedeniyle tonlarca balık kıyıya vururken yüzlerce kişi ellerinde kova çuval, kova ve poşetlerle sahile akın etti.
Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri Zonguldak’ta Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan İnönü Mağarası’nda gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında, Batı Karadeniz kıyısındaki en eski yerleşim yeri tespit edildi.
Felaketin göz göre göre geldiğinin kanıtı Batı Karadeniz’de sahile yaşanan sel felaketinde yıkımın artmasına neden olan tomruklar sahile vurdu. Tomruklar sel sırasında köprüleri yıkmıştı.
Meteoroloji üst üste uyardı. Bindirme saati belli oldu Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ve Marmara'nın bazı kesimlerinde etkili olacak çok kuvvetli yağıştan dolayı meydana gelebilecek sel felaketi için uyarı yaptı.
Batı Karadeniz'de ne oldu. Su Politikaları Derneği açıkladı Kastamonu, Bartın ve Sinop'u vuran sel felaketinin ardından Su Politikaları Derneği, Batı Karadeniz Taşkınları için teknik değerlendirme ve analiz raporu hazırladı.
Meteoroloji radyosu bas bas bağırıyor Meteoroloji, Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ile çevre illerde yer alan 17 şehiri şiddetli yağış ve dolunun vurucağını açıkladı. Gerekli tedbirlerin alınması uyarısında bulundu.
Ilgaz Dağı'nın zirvesinde kartpostallık görüntüler Kış aylarında beyaza bürünmüş görüntüsüyle dikkati çeken Ilgaz Dağı, karların erimesi ile bahar renklerine büründü. Yeşilin farklı tonları ile ziyaretçilerini büyüleyen Ilgaz, zaman zaman zirvesinde etkisini gösteren sis tabakasıyla görsel şölen sunuyor.
Meteoroloji'den gün ortasında acil bir uyarı geldi. Herkes önlemini alsın diye son durum açıklandı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son raporuna göre, Marmara'nın Doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde ve Türkiye'nin birçok kesiminde kuvvetli yağışlar bekleniyor.
Kar ve buzlanmaya dikkat Batı Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yarın kuvvetli kar yağışı ve buzlanma bekleniyor.
Meteoroloji son dakika geçti. Fırtına için saat verildi. Yarına dikkat Meteoroloji'den yapılan son dakika yazılı açıklamaya göre yarın fırtına bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan Meteoroloji Batı Karadeniz, Marmara Denizi, Ege ve Akdeniz'de yarın fırtına yaşanacağını belirtti.
Kar yağışı ne zamana kadar sürecek. Uyarı ardına uyarı. Beklenen kar yağışı kuvvetli başlamıştı Beklenen kar yağışı Türkiye’de etkisini artırmaya devam ediyor. Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı gelirken İstanbul’da gün geceden beri etkisini sürdürüyor. Peki, kar yağışı ne zamana kadar sürecek? İstanbul’da kar ne zamana kadar etkili olacak?
Karadeniz Bölgesi’nin hırpalanacağı gün açıklandı. Gökten fena bindirecek. Sahil şeridini esir alacak Dünyaca ünlü hava durumu sitesine göre, Karadeniz Bölgesi’nde beklenen kar yağışı Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkili olacak. Hafta sonu boyunca yoğun kar yağışının sürmesi beklenirken çığ uyarısında da bulunuldu.
EDA Fırtınası Türkiye sınırlarına dayandı. Meteoroloji geri sayıma geçti Meteoroloji Genel müdürlüğü, Batı Karadeniz’in yarın sabah EDA Fırtınası'nın etkisi altına gireceğini açıkladı. Kuzeyden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde esecek fırtınanın yarın akşama kadar etkisini sürdüreceği belirtildi. Batı Karadeniz'de bu akşam başlayacak kar yağışı da Pazartesi gününe kadar devam edecek. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşacağı açıklandı.
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı (31 Ekim 2020) Meteoroloji tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Batı Karadeniz'de yarın sağanak bekleniyor.
Meteoroloji bu bölgelerde yaşayanları uyardı. Sağanak geliyor Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin tamamı güneşli bir gün geçirirken, akşam saatlerine kadar İzmir ve çevresi, gece ise batı Karadeniz'de yağmur geçişleri bekleniyor. Yurdun diğer kesimlerinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor
Meteoroloji uyardı: 3 ilimiz kâbusu yaşayacak Meteorolojiden yapılan açıklamada, Batı Karadeniz ile Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.
Meteoroloji tarih ve saat vererek uyardı: 11 il için çok ama çok kritik uyarı… Dikkat, dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Karabük çevreleri ile Muğla'nın doğu çevreleri için sağanak yağış uyarısında bulundu. 11 ilde yağışların yarın öğle saatlerinden sonra etkili olacağı aktarıldı.
Batı Karadeniz'de 'kızıl güzellik'... Görenler büyülendi! "Batı Karadeniz'in İncisi" olarak adlandırılan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde gün batımında denizin üzerine düşen kızıl parıltı büyüleyici manzara oluşturdu.
Meteoroloji'den çok önemli fırtına uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın akşam saatlerinde başlayacak fırtınanın zaman zaman hızının 105 kilometreye çıkacağı açıklandı.