Beslenme Uzmanı Eda Balcı günde 70 gramdan fazlası bağırsak kanserini tetikliyor diyerek uyardı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmacılar sonucunda günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekti. Balcı, 'Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor' diye konuştu.
Kurutulmuş gıdalarda gizli tehlike. Beslenme uzmanı dikkat çekti Beslenme uzmanları kurutulmuş meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike aflatoksin mantarına karşı vatandaşları uyararak, bu mantarın pek çok hastalığa neden olduğunu söyledi. Beslenme uzmanı Gözde Güzelcan, "Uzun vadede aflatoksin tüketimi karaciğer hasarına ve karaciğer kanserine sebebiyet veriyor" dedi.