Bu otomobiller yakıtı adeta kokluyor 'En az yakan araçların listesi belli oldu'

Bu otomobiller  yakıtı adeta kokluyor 'En az yakan araçların listesi belli oldu'
Son yıllarda vatandaşların araç alırken dikkat ettiği en büyük özelliklerden biri aracın ortalama olarak ne kadar yakıt tükettiği. Biz de araç almak isteyen vatandaşlar için yakıt tüketimi en düşük araçların listesini hazırladık. İşte o liste…

Özellikle son yıllarda, dünyada yaşanan enerji krizi ülkemizi de derinden etkiledi. Ardı ardına gelen akaryakıt zamları, araç sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

Araç almak isteyen vatandaşların, araçlarda ilk sırada baktığı şey, akaryakıt tüketimi. Vatandaş, tabiri caizse yakıtı koklayan araçlara yoğun ilgi gösteriliyor.

Biz de araç almayı planlayan vatandaşlar için en az yakan araçların bir listesini hazırladık. İşte o listedeki araçların yakıt tüketim oranları.

Citroen C4 Cactus 1.6 BlueHDiBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 8

Citroen C4 Cactus; şehir içinde ortalama 3,9 litre yakıt tüketimi, şehir dışında ise 3,4 litrelik ortalama yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için oldukça çekici bir alternatiftir. Karma sürüşte ise 100 kilometrede 3,4 litre yakıt tüketen bu model, ekonomiklik konusunda kendini kanıtlar.

Citroen C-Elysee 1.5 HDiBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 1

Citroen C-Elysee 1.5 HDi, B segmentinde ve sedan gövde tipi tasarımıyla oldukça kullanışlı olan bir araçtır. Özellikle düşük yakıt tüketimiyle bilinen araçlar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu model 100 kilometrede şehir içinde 4,3, şehir dışında 3,3 litre yakıt tüketir. Ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 3,7 litredir.

Opel Corsa Elegance 1.2Bu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 3

Opel Corsa Elegance 1.2 75 HP, 100 kilometrede ortalama 4,1 litre yakıt tüketimi ile öne çıkan bir araç modelidir. Opel markasının klasikleri arasında bilinen bu araç modeli, şehir içinde 4,8 litre, şehir dışında ise 3,6 litre yakıt tüketimiyle bütçe dostu araç listelerinde yer alır.

Fiat Egea SedanBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 9

Fiat Egea Sedan uzun yıllarıdır sevilen bir model olarak öne çıkıyor. 100 kilometrede ortalama 4,1 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde tercih ediliyor.

Peugeot 208 1.5 BlueHDiBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 7

Peugeot 208 1.5 BlueHDi, şehir içinde ortalama 4,3 litre yakıt tüketimiyle ve şehir dışı ulaşımda ortalama 3,4 litre yakıt tüketimiyle araç satın almak isteyen kişiler için ekonomik seçeneklerden biridir. Karma yakıt tüketiminde ise 4,1 litre değer sunan Peugeot 208 1.5 BlueHDi, 41 litrelik yakıt deposu ve geniş iç hacmi ile sürücülere konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

Volkswagen Yeni Polo 1,0 TSI StyleBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 6

Volkswagen Yeni Polo 1,0 TSI Style, şehir içi ortalama yakıt tüketimi 5,1-5,8 litre arasında olan bir araç modelidir. Şehir dışında 4-4,8 litre arasında yakıt tüketen Volkswagen Yeni Polo 1,4 TSI Style’ın şehir dışı yakıt tüketimi ise 4,4-5 litre arasındadır. Bu araç modelinin tercih sebebi olan özellikleri arasında 7 ileri otomatik vites, 1,0-999 cc silindir hacmi ve 40 litrelik yakıt deposu sayılabilir.

Skoda Scala 1.0 TSI 110 PS DSGBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 5

Skoda Scala 1.0 TSI 110, şehir içinde ortalama 5,9 litre ve şehir dışında 4 lt yakıt tüketen, yenilikçi bir araç modelidir. 100 kilometrede ortalama 4,7 litre yakıt tüketen Skoda Scala 1.0 TSI 110, eşsiz bir sürüş deneyimi sunar. Skoda’nın bu araç modeli dinamik dış tasarımı, farklı gövde rengi seçenekleri ve geniş iç hacmi ile öne çıkan bir modeldir.

Renault MeganeBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 10

Geniş tasarımı ve konforlu iç alanıyla öne çıkan Megane, en çok tercih edilen arabaların içerisindeki yerini alıyor. Hem satış hem de kiralama alanında tercih edilen bir model. 100 kilometrede 4,6 litrelik yakıt tüketimi ile az yakan arabalar içerisinde sayılıyor.

Toyota Corolla 1.4 D-4DBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 2

Toyota Corolla 1.4 D-4D, sportif dış tasarımının yanında düşük yakıt tüketimini destekleyici yanı ile ekonomik bir taşıt arayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. C segment araç modelleri arasında yer alan Toyota Corolla 1.4 D-4D, dizel yakıt ile çalışır. Şehir içinde 5,8 ve şehir dışında 4,3 litrelik yakıt tüketimiyle öne çıkar.

BMW 116dBu otomobiller yakıt cimrisi! İşte en az yakan otomobiller listesi - Resim: 4

BMW 116d, markanın ülke içerisinde en çok tercih edilen modelleri arasındadır. Düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken araç, şehir içinde ortalama 5,2 litre yakıt tüketiminin yanında şehir dışında ise ortalama 4,4 litre yakıt tüketimi ile araç satın almak isteyenler için ekonomik bir seçenektir.

En Az Yakan Dizel Arabalar (100Km)

BMW 1 Serisi (4,2 litre)

Citroen C4 (3,8 litre)

Citroen C-Elysee (3,9 litre)

Fiat Egea (4,1 litre)

Mini Cooper Clubman (4 litre)

Opel Crossland (3,9 litre)

Peugeot 2008 ( 3,6 litre)

Peugeot 508 ( 3,8 litre)

Renault Megane (4,1 litre)

Volkswagen Passat (3,9 litre)

En Az Yakan Bezinli Arabalar (100Km)

Citroen C3 (4,2 litre)

Dacia Sandero (4,9 litre)

Hyundai i10 (4,9 litre)

Kia Stonic (4,8 litre)

Kia Picanto (4,9 litre)

Mitsubishi Space Star (4,9 litre)

Nissan Micra (4,6 litre)

Peugeot 208 (4,1 litre)

Renault Clio (5 litre)

Opel Corsa (4,3 litre)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.