İslam Memiş'ten altın sahiplerini altüst edecek uyarı: "Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek"

İslam Memiş'ten altın sahiplerini altüst edecek uyarı: "Göz açıp kapayıncaya kadar geçecek"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarında yaşanan son gelişmelerin ardından "Rüzgar tersine döndü" ifadelerini kullanırken, gelecek hafta itibariyle altın fiyatlarında yatırımcılar için çok önemli bir fırsat penceresinin açılacağını iddia etti.

Yıllar ilerledikçe insanların tüketim ve yatırım alışkanlıkları da köklü değişikliklere uğruyor. Özellikle son yıllarda dünya genelinde milyonlarca yeni yatırım aracı dolaşıma sokulurken, her dönemin güvenli limanı olarak tanınan altına olan ilgi ise zirvedeki yerini korumaya ediyor.

Uluslararası krizler, savaşlar ve pandemi gibi faktörler 2023 yılında dünya genelinde bir numaralı yatırım aracı olarak altın madenini öne çıkarırken, birikimini emtialarda bekleten milyonlarca vatandaş ise sene başından bu yana altın tarafında hayal ettiği yükselişi henüz görebilmiş değil.

Özellikle Türkiye gibi enflasyon ile mücadele eden ülkelerde birikimini muhafaza etmek için yerli para birimlerinden kaçan ve altın yatırımı yapan milyonlarca vatandaş için 2023 yılının ilk aylarında yaşanan yükseliş, adeta saman alevi gibi kısa sürede sönerken, altın fiyatları ons tarafından bir destek almasa da, gram altın tarafında döviz kaynaklı yükselişler yaşanmaya devam etmişti.

Türkiye'de altın denilince akla gelen isimlerin başında yer alan ekonomist İslam Memiş, son günlerde emtia fiyatlarında yaşanan dalgalı seyirin kırılmak üzere olduğunu belirterek, halihazırda altın birikimini olan ya da yatırım yapmayı düşünen vatandaşlara şu ifadelerle seslendi:

"EYLÜL AYINDA SON DÜŞÜŞLERE HAZIRLANIN"

Altın için yaz aylarında büyük bir beklenti ortaya çıkmış olsa da, Fed'in kontrollü politikaları ve söylem gücü ile yarattığı baskı, ons tarafında 2000 üzeri atakların önünü kesmiş oldu. Bu baskılanma sürecinin sonsuza kadar sürdürülemeyeceği aşikar. Özellikle ben, Eylül ayının sonu itibariyle büyük bir gevşeme ve emtia fiyatlarında sert bir yükseliş hareketinin başlamasını bekliyorum.

Ancak bu demek olmuyor ki, yarın itibariyle altın fiyatları yukarı çıkacak. Aksine, önemli bir düşüşün arefesinde olabiliriz. 1890 doların altına sarkan ons, güçlü bir dolar endeksine karşın 1950 seviyelerini test etmişti. Bu noktada beklenen ölçüde bir kar satışı gelmiş değil. Yani xauusd paritesinde haftanın geri kalan günlerinde aşağı yönlü düşüşler görülebilir.

"1700 LİRAYA KADAR GRAM ALTIN ALMAK BÜYÜK FIRSAT"

Peki bu geri çekilmeler paniğe neden olmalı mı? yoksa bir alım fırsatı olarak görebilir miyiz? Daha önce de söylediğim gibi, şu anda gram tarafında 1700 liranın altınıdaki her pencere büyük bir alım fırsatı sunuyor. Buralardan giriş yapanlar, özellikle ons altının yıl sonu itibariyle 2080 ve 2160 hedeflerini yakalaması halinde dolar tarafından da alacakları destekle birlikte gram altında 1900-2000 liraların görülmesine şahit olabilir.

"BU FIRSAT GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR GEÇER"

1700 lira ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunmaya devam ediyor. Buralardan yapılacak hamleler, ilerleyen aylarda büyük kazançlara dönüşecektir.

Ekim ayı itibariyle 2000 dolar üzeri ataklarda 2080 ve 2150 dolar dirençlerini takip etmeye devam ediyoruz. Şu anda yatay süreç devam ediyor. Eylül ayı içerisinde ABD'deki enflasyon verisine ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına bakacağız. Bunlar baskılanmada önemli faktörler arasında ancak yine kısa vadeli pozitif görünüm devam ediyor. Özellikle ABD tarafından geçen hafta gelen verilere, tarım dışı istihdam verilerine rağmen 1940 dolar seviyesinin üzerinde tutunması bence büyük bir başarı. Bu da Ekim ayı itibariyle yeni sinyaller veriyor ve "Ben 2000 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemiyorum" mesajı veriyor bize.




YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar