Vücuda E vitamini yüklüyor hücreleri baştan sona yeniliyor. Her gün 1 tane yemek yeterli Balıkesir’in, Ayvalık ilçesinde, kıllı bir midye türü olan karadiken, halkın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Kore'de, Japonya'da, Singapur'da ve hatta ABD'de bile kullanılan bir yiyecek olan karadikenin, e vitamini oranının yüksek olduğu ve afrodizyak etkisi yarattığı da öne sürülüyor. Karadiken mevsiminin Aralık ayında başlayıp Nisan ayının 15’ine kadar sürdüğü Ayvalık’ta, bu lezzete ilgi yoğun oluyor. Balıkçı Berat Öveyik, “Ayvalık’a gelip karadiken yiyip de memnun olmayan yok diyebiliriz. Zey
Resmen beyaz altın. Vücuttaki hastalıklara kafa tutuyor Sağlıklı beslenenlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri de badem sütü… Badem sütünün hastalıklarla savaşan bir antioksidan olan E vitamini açısından doğal olması nedeniyle birçok hastalığa karşı faydalı olduğu biliniyor.
Bu besinler hastalık savar! Bir kez yendiğinde bile etkili Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Yıldırım, bağışıklığı destekleyen en zengin gıdalar olarak muz, elma, esmer pirinç, zencefil, nane, kemik suyu, balı sıraladı. Yıldırım "A,C,D,E vitaminleriyle çinko deposu besinleri de açıkladı.
Yıldızlı şefler özel yemeklerinde kullanıyor! C vitamininden 20, E'den 50 kat daha güçlü Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde, 21 yıldır bağcılık sektöründe faaliyet gösteren firma, bu yıl ilk defa ürettiği üzüm çekirdeklerinin yağını çıkarttı. Yağın C vitamininden 20, E vitamininden 50 kat daha güçlü bir antioksidan olduğunu belirtildi. Antijenik olarak yaşlanmayı geciktiren özelliği de bulunan yağın, litresi 640 liradan satılıyor.