İşte şeker, tansiyon ve kanserin şifası | Bin bir derde deva

İşte şeker, tansiyon ve kanserin şifası | Bin bir derde deva
Doğu Anadolu Bölgesi genelinde her yıl bahar aylarında dağlardan toplanan ışgın adlı besinin şeker, tansiyon ve kanser hastalarına iyi geldiği açıklandı. A, B1, B2, E, ve K vitaminlerini barındıran ışgın vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

İHA''dan aktarılan bilgilere göre; Erzincan’da kilosu 50 TL’den satılmaya başlanan ışgın, (Bilimsel adıyla Reun Ribes)her yıl Nisan ve Mayıs aylarında dağlardan toplanarak kent merkezindeki tezgahlarda yerini alıyor.

Atlanta Üniversitesinin yaptığı araştırmalar sonucunda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak nitelendirilmeye başlanan ışkının ünü Amerika’ya kadar yayılmış durumda.

Bol miktarda C vitamini barındıran ışkın, aynı zamanda A, B1, B2, E, ve K vitaminleri bakımından da zengin olup taze tüketildiğinde mide bulantısına ve hazımsızlığa iyi geldiği söyleniyor.

Fiyat şu anda biraz pahalı. Ama ilerleyen zamanda uygun fiyatlara düşeceği düşünülüyor.

Erzincan’da yaklaşık 15 yıldır aktarlık yaptığını dile getiren Mehmet Ali Sönmez de özellikle ışkın kökünün çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Işkın tansiyon, kolestrol gibi hastalıklara iyi geliyor. Ayrıca kanserli hücrelerin oluşmasını da engelliyor. Bu son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalarla da kansere iyi geldiği de ortaya kondu. Böyle olunca ışkına olan talep gittikçe arttı. Biz buradan il dışına da yurt dışına da göndermeye başladık. Özellikle bizden kökünü isteyenler çok oluyor." dedi.

 

İlgili Haberler