Sofranızdan melasını uzak tutun yararından çok zararı var. Vitamin ve mineral deposu ama... Yüksek şeker oranı içeren ve özellikle meşrubat üretiminde çok kullanılan bir madde olan melasın dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Eda Balcı, “Her ne kadar vitamin ve mineralleri barındırsa da şeker içeriği oldukça yüksektir. Bu fazla miktardaki şekerin diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıkları, kanser, depresyon, cilt sorunları, erken yaşlanma riskini artırır” dedi.
Unutkanlığı tedavi edip hafızayı anında şarj ediyor. İşin erbabı açıkladı Unutkanlığın, modern yaşamın getirdiği stres, hareketsizlik, asosyal yaşam ve kötü beslenme gibi nedenlerle ortaya çıkabildiğini söyleyen araştırma görevlisi Eda Balcı, “Bazı durumlarda şeker hastalığı, beyin hasarı ve epilepsi gibi daha ciddi sağlık sorunları tarafından tetiklenebilir. Balık, ceviz, yumurta gibi besinler unutkanlığa iyi geliyor" dedi.
Beslenme Uzmanı Eda Balcı günde 70 gramdan fazlası bağırsak kanserini tetikliyor diyerek uyardı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmacılar sonucunda günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekti. Balcı, 'Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor' diye konuştu.