Ek zam bekleyen emekliye ters köşe 'Milyonların hevesi kursağında kaldı'

Ek zam bekleyen emekliye ters köşe 'Milyonların hevesi kursağında kaldı'
Ek zam bekleyen emekliye ters köşe geldi. Milyonların hevesi kursağında kaldı. Emekli ikramiyelerindeki artış düzenlemesinin yasalaşacağı tarih de ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 29 Şubat'ta yerel seçim çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatılacak. Bu tarihe kadar 8. Yargı Paketi ve emekliye bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini içeren teklifin yasalaşması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, emeklilerin bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin lira olacak. Bu teklif, TBMM'ye iletildi ve 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklendi.

29 ŞUBAT’A KADAR YASALAŞTIRILACAK

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, Yargı Paketi ile birlikte emekli ikramiyelerindeki artış düzenlemesi 29 Şubat'a kadar yasalaşacak ve TBMM çalışmalarına ara verecek. TBMM, 31 Mart seçimine kadar çalışmayacak. Milletvekilleri, seçim bölgelerine giderek partilerinin kampanya süreçlerine destek verecek ve belediye başkan adaylarını destekleyecek.

İKRAMİYELERE EK ZAM GELECEK Mİ?

Ancak 3 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesi vatandaşları memnun etmedi. Hükümet yetkilileri, bütçe imkânları zorlanarak ikramiyelerin artırıldığını ifade etse de, ikramiyelerin 4-5 bin TL seviyelerine çıkarılması mümkün görünmüyor. Meclis'ten geçmesi beklenen 3 bin TL'lik ikramiyeyle birlikte emekliler, iki bayramda toplamda 6 bin TL ikramiye alacaklar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.