Cevizoğlu: Türkiye’yi böldürmeyeceğiz

Cevizoğlu: Türkiye’yi böldürmeyeceğiz
Vatan Partisi İzmir milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, büyük ilgi gördüğü Kiraz ilçesinde partililerle buluştu

Cevizoğlu: Türkiye’yi hiç kimse bölemez

Cevizoğlu, “HDP barajı aşarsa AKP ile koalisyon kuracak. AKP ve bölücü HDP’nin önündeki tek engel biziz. Türkiye’yi böldürmeyiz” dedi.

Vatan Partisi İzmir 2 Bölge Milletvekili adayı, Gazeteci Hulki Cevizoğlu, İzmir’i ilçe ilçe dolaşıyor. Cevizoğlu, büyük ilgi gördüğü Kiraz’da esnaf ve pazar ziyaretinin ardından meydanda yüzlerce kişiye seslendi. “7 Haziran’da vereceğiniz oylar ile bölücü örgütün Meclis’e girmesini engellemiş olacaksınız” diyen Cevizoğlu, Kirazlıları oylarını Vatan Partisi’nde birleştirmeye davet etti. Kendisine yöneltilen sorulara tek tek yanıt veren Cevizoğlu,  Türkiye’nin önündeki en büyük sorunlardan birinin bölücü terör olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu konuda çok bedel ödediğini belirten Cevizoğlu, “Seçime giren partiler PKK’nın siyasi organı olan HDP’nin barajı aşmasından çok mutlu olacaklarını söylüyor. 7 Haziran akşamı HDP o barajı aşarsa bu demektir ki iktidar olacak, AKP ile koalisyon kuracak. Bölücü AKP ve bölücü HDP’nin önündeki tek engel ise Vatan Partisi’dir. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” dedi. Cevizoğlu’na köylünün sorunlarından bahseden bir vatandaş, “Bu iktidarda köylü milletin efendisi değil, zengininn kölesi oldu. Bizler için ne yapacaksınız” sorusunu yöneltti. Bu soru üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Kiraz’ı kurtarırsak Türkiye’yi kurtarırız” sözünü hatırlatan Cevizoğlu, “Buradaki efendilik sözünden kasıt üreten, hayatın devamlılığüını sağlayan köylümüze olan ihtiyaçtır. Vatan Partisi olarak Tüm Türkiye’de üretimin geliştirilmesi yolunda çok ciddi projelerimiz var” diye konuştu.

Köln’de şölene katıldı

İzmir’in ardından  Cevizoğlu, Almanya’nın Köln şehrine giderek Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Şöleni’ne katıldı. Köln Palladium’da gerçekleştirilen şölene İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Milletvekili Süheyl Batum da katıldı.