Erdoğan'dan Işıkhan'a flaş talimat 'SGK sistemi değişiyor' Artık onlar da emekli olup maaş alacak

Erdoğan'dan Işıkhan'a flaş talimat 'SGK sistemi değişiyor' Artık onlar da emekli olup maaş alacak
SGK sistemi tamamen değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdi. Artık onlar da emekli olup maaş alacak.

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak duyurulmasının ardından, şimdi gözler emeklilerin alacakları zam miktarına çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son enflasyon verilerini açıklayarak, ocak ayında emeklilere yüzde 37,57 enflasyon farkı zammı yapılacağını duyurdu.

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

SIR GİBİ SAKLANIYOR

Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zam oranının açıklanmasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekliler için yeni çalışma başlattığı ve alternatif planlar hazırladığı iddia edilmiş ardından emekliler ile ilgili sır gibi saklanan plan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunulacağı belirtilmişti.

0x0-20-bin-lira-cepte-kaliyor-2009-2010-tarihlerine-dikkat-prim-borcunun-ucte-birini-odeyerek-emekli-olun-1630837028309.jpg

SGK EMEKLİLİK SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Tartışma konusu olan emeklilik sisteminde 1999-2008 arası ilk defa sigortalı olanlar kendilerine emeklilik hakkı verecek olan kademeli emeklilik sisteminin getirilmesini istiyor. Maaşların düşüklüğünden ve geçim sıkıntısı yaşadıklarından dert yanan milyonlarca emekliye güzel haber geldi. SGK’nın emeklilik sisteminde bazı değişiklikler yapılacağı iddia edildi. Yapılacak bu değişiklik her eve iki emekli maaşının girmesini sağlayacak.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

ERDOĞAN’DAN IŞIKHAN’A TALİMAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik sözü vermişti. Bunun gerçekleşmesi için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdiği ve seçime kadar yasal düzenlemenin yapılmasını istediği iddia edildi.

ARTIK ONLAR DA EMEKLİ OLUP MAAŞ ALACAK

0x0-promosyon-yarisi-buyudu-bazi-bankalarin-odeme-tutari-7500-tl-buldu-nelere-dikkat-edilmeli-iste-tum-detaylar-1659512949819.jpg

Yeni düzenleme kapsamında, bir evde iki emekli maaşının alınabilmesi için ev hanımlarına emekli olma imkanı sağlanacak. Ancak, bu hakkın elde edilmesi belirli koşullara bağlı olacak. Ev hanımları, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim ödemeleri gerçekleştirecek ve bu ödemelerin üçte birlik kısmını devlet destek olarak karşılayacak.

thumbs-b-c-38d973285ce8ddeb67b219bdfd0b9555.jpg

Geriye kalan üçte ikilik prim miktarını ise ev hanımları ödeyecek. Emeklilik şartları karşılandığında, ev hanımları emekli olarak maaş almaya hak kazanacaklar. Ayrıca, ev hanımlarına çocuk sayısına bağlı olarak emeklilik yaşı konusunda indirimler uygulanacak.

6 YIL BİRDEN DÜŞÜRÜLECEK

Üç çocuğa kadar olan durumlar için emeklilik yaşı 6 yıl kadar düşürülebilecek. Örneğin, şu anda 58 yaşında emekli olma hakkına sahip olan bir kadın, ev hanımı olarak kabul edilirse ve 3 veya daha fazla çocuğu varsa, emeklilik yaşı 52'ye düşürülebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.