Ersan Şen bombayı patlattı 'Emekli maaşlarına o tarihte bir düzenleme geliyor'

Ersan Şen bombayı patlattı 'Emekli maaşlarına o tarihte bir düzenleme geliyor'
Ünlü hukukçu Ersan Şen, emeklilerin tepkilerine karşı, hükümetin maaş zamlarına ilişkin düzenleme yapacağını açıkladı.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, ise emeklilerin tepkilerine karşı hükümetin maaş zamlarına ilişkin düzenleme yapacağını açıkladı.

Milyonlarca emeklinin alacağı maaş zammı yüzde 42,6 olarak geçtiğimiz günlerde belirlenmişti. Bunun neticesinde en düşük emeklinin alacağı maaş tutarı 10 bin TL’ye yükseldi. Fakat, pek çok emekli 10 bin TL’yi az bularak isyanlarını sosyal medya hesaplarında dile getiriyor.

emekliler.jpg

EMEKLİ ZAMDA UMDUĞUNU BULAMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak Salı günü yapılan kabine toplantısının sonrasında emeklilerin maaş zammı farkını azaltacaklarını, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 zam yapacaklarını belirtti. Yüzde 42,6’ye yükseltilen maaş zammıyla birlikte en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Ancak kök maaşı 7 bin 13 liranın altında olan emekliler, en düşük aylığın 10 bin liraya yükseltilmesiyle yüzde 33,3 oranında zam yapıldı.

Bu duruma pek çok emekli ise sosyal medya üzerinden tepki gösteriyor. Açlık sınırının 14 bin TL olduğu bu zamanlarda 10 bin TL açıklanması ise emekliyi derinden etkiledi. Uzman isimler ise emeklinin dertlerini canlı yayınlarda gündeme getiriyor.

ersan-sen.png

"SEÇİM ÖNCESİ DÜZELTME YAPILACAK"

Emeklilerin sesine uzman isimlerden de destekler geliyor. Bunlardan biri ise Ünlü Hukukçu Ersan Şen, oldu. Sözcü Tv’nin canlı yayınına Ersan Şen, konuk oldu. Emekli maaşlarında 11 bin ila 12 bin TL arasındaki tahmininde yanılan Ersan Şen, hükümetin seçim öncesi tepkiler sonrası bir düzeltmeyi yapacağını açıkladı.

Şen,” Şimdi bir defa şöyle söyleyeyim önümüz seçim, emekli maaşlarında bazı düzeltmeler kesinlikle yapılacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliler için işaret ettiği Temmuz ayına değinen Şen, “Cumhurbaşkanı emeklilere ‘idare edin’ diyor. Aynı seviyeye getireceği sözünü veriyor. Bin TL, 2 bin TL veya 3 bin TL bir şey ekleyecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.