Erdoğan’dan Putin’e İran örneği ile cevap

Erdoğan’dan Putin’e İran örneği ile cevap
Erdoğan, Rusya’nın kendisi ve ailesini “IŞİD’le petrol ticareti yapmakla” suçlamasına tepki gösterdi

Erdoğan, “İran da bunu geçmişte yaptı. Açtım konuştum, ’böyle devam ederse bedelini çok ağır ödersiniz’ dedim. 10 gün sonra siteden kaldırdılar” ifadesini kullandı. 

 

Erdoğan’dan Putin’e İran örneği ile cevap

Rusya’nın kendisi ve ailesini IŞİD’le petrol ticareti yapmakla suçlamasına tepki gösteren  Erdoğan “İran da bunu yapmıştı Bedelini ağır ödersiniz dedim. Siteden kaldırdılar” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Rusya’nın kendisi ve ailesini “IŞİD’le petrol ticareti yapmakla” suçlamasına tepki gösterdi. Erdoğan, “İran da bunu geçmişte yaptı. Açtım konuştum, ’böyle devam ederse bedelini çok ağır ödersiniz’dedim. 10 gün sonra siteden kaldırdılar” ifadesini kullandı. Erdoğan, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Suriye’deki meşru muhataplarının Suriye halkı olduğunu belirterek, “Onları temsil eden, ülkenin de önemli bir bölümüne hakim olan ılımlı muhaliflerdir. Muhalifler arasında çok yakın akrabalık bağlarımızın bulunduğu pekçok grup da var. Bayır-Bucak Türkmenleri gibi. Bunun dışında Araplardan yine aynı şekilde, Hatay’da, Gaziantep’te, Mardin’de olanlar var. Bugünlerde hadiseler Bayır-:Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgede yoğunlaştığı için onların ismi sıkça duyuluyor” diye konuştu. Erdoğan, “Bu millet aç kalır açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez. Bizim inancımızda işçinin emeği kutsaldır. 1300 liranın altında hiçbir iş veren ücret ödeyemez. Bu ister Batı’da olsun ister Doğu’da, 1300 lira vereceksin. Yılbaşından sonra emekli maaşların tabanında 1000 lira alt sınır haline gelecek. İşte emekçi dostu olmak budur” dedi.

Tüccarlık yapıyorlar

Erdoğan, Türkiye’nin petrol ve doğalgaz aldığı yerlerin belli olduğunu ifade ederek, birinci sırada Rusya, ikinci sırada İran, üçüncü sırada Azerbaycan, dördüncü sırada Kuzey Irak, beşinci sırada Katar’ın bulunduğunu, ardından Cezayir ve zaman zaman da Nijerya’dan bu ihtiyacın karşılandığını anlattı. Erdoğan, “Hem Rus pasaportu sahibi hem de Suriyeli olan George Haşravi bu işin en büyük tüccarıdır. DAİŞ’ten petrolü alıyor, hem rejime satıyor hem de uluslararası, bu işi yapan camiaya satıyor. Bunu en son Amerikan Hazine Bakanlığı belgelerle açıkladı. Bir de Rusların meşhur satranç ustası var, o da bu yarışın içinde, o da bu petrol tüccarlığını yapıyor. Bunları biz, elimizde belgelerimiz var, bunları dünyaya açıklamaya başladık, açıklayacağız” diye konuştu.

Yalan ve iftira

Türkiye’nin IŞİD’ten petrol aldığını Rusya’nın belgelerle ispatlaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Rusya’nın kendisi ve ailesini “IŞİD’le petrol ticareti yapmakla” suçlamasına da tepki gösterdi. Erdoğan, “Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok da ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki ’Bak siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz’. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye? Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor” diye konuştu.