'Geri sayım başladı' Asgari ücret zammında en net rakam belli oldu

'Geri sayım başladı' Asgari ücret zammında en net rakam belli oldu
Milyonların beklediği asgari ücret zammında sona yaklaşıldı. Son tahminler aktarılırken uzman isimden en net rakam geldi.

Gözler yeni yılla birlikte yapılacak olan asgari ücret zammında çevrilmişken, tahminler de her geçen gün artarak devam ediyor. Yaşanacak artışla birlikte SGK ve Bağ-Kur emeklilerinde maaşlarında artış yaşanacak. Bu yaşanacak artışların ise ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

CNNTÜRK'te yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Emin Yılmaz asgari ücrette ve emekli maaşlarında beklenen zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre yapılacak olan zamla alakalı tahminlerde bulunan Yılmaz, en net rakamı açıkladı.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Yılmaz, “Burada şu anki güncel rakamımız var SSK BAĞ-KUR emeklisi, dolayısıyla bu güne kadar olan yani dört aylık enflasyon verisiyle şu anki rakamımız devamında yıllık enflasyon yüzde altmış beş olursa yüzde otuz yedilik bir zamla 10.332 lira üst tahmin olan yüzde altmış sekiz olursa da burada da yüzde kırklık bir zamla 10521 liraya ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz” sözlerini kullandı.

Emin Yılmaz, memur ve memur emeklisi maaşlarının ise, yıllık enflasyon %65'lik kısım üzerinden olursa 14 bin 760, %68'lik kısım üzerinden olursa 15 bin 30 TL’ye denk geleceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yılmaz, “Tahminim 16 bin ila 17 bin bandında olacağını, asgari ücrete kabaca yüzde kırk ila yüzde elli arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.