Tavuk dönerdeki bilinmeyen tehlikeyi açıkladı. Uzman isim uyarı üstüne uyarı yaptı Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, tavuk etinde hamilelerin düşük yapmasına neden olan listeria ve bebeklerde menenjite neden olan salmonella gibi bakterilerin kolayca ürediğini anlatırken, “Tavuk etlerinde görülen çoğu bakteri, bozulma yapmadan sizi hasta edebilecek potansiyele sahip. Sadece tavuk dönerlerde değil, evde bile et ürünü pişirdiğinizde tüketebileceğiniz kadarını yapın.” dedi.
Mutfaklarda yapılan büyük yanlış ortaya çıktı. Eti bu şekilde yapıyorsanız sizi hasta edebilir Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ, eti yıkamanın mevcut mikroorganizma yükünü arttıracağını açıkladı. Zuluğ ayrıca hamileler, riskli grupta olanlar, belirli bir yaşın üzerinde ya da genç olan kişiler yani bağışıklığı yeterince güçlü olmayanların az pişmiş ete karşı kendisini koruması gerektiğini vurguladı.
Hazır kıymaya bici bici boyası! Market depolarının hali içler acısı Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, hazır kıyma satın almamaları konusunda halkı uyararak, bazı marketlerin bu kıymaları tavuk taşlığı, atık iç yağ, kemik gibi malzemelerden elde edip, bici bici tatlısında kullanılan gıda boyasıyla kırmızı rengi verdiklerini dile getirdi. Yağmur, "Marketlerin depolarının hali içler acısı" dedi.