Diyetisyen Derya Zünbülcan resmen kaşık kaşık şeker yiyorsunuz diyerek herkesi uyardı Korona virüs ile birlikte değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler farklı alternatiflere yöneliyor. Ancak sağlıklı diye alınan birçok ürün içerdiği glikoz şurubu, yüksek miktarda şeker ve katkı maddeleri ile sağlığa zarar veriyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan ise tüketilen her ürünün etiketinin ayrıntılı bir şekilde okunması gerektiğine dikkat çekti.
Diyabetten korunmak için glikoz şurubuna dikkat Türkiye'de diyabet hastalığının dünya ortalamasının 2, Avrupa ortalamasının ise 3 katı düzeyinde olduğunu söyleyen Dr. Levent Buda, paketli gıdaları tüketirken üzerindeki yazıların iyi okunması gerektiğine dikkat çekerek glikoz şurubuyla ilgili uyardı.