Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer'den maskeler için çok kritik açıklama. Koruyup korumadığı böyle anlaşılıyor
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tezer'den uyarı üstüne uyarı. Seyahat kısıtlaması hakkında çarpıcı açıklama Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, korona virüs tedbirleri kapsamında daha önce uygulanan seyahat kısıtlamalarının tekrar gündeme gelebileceğini işaret etti. Prof. Dr. Tezer, "İstanbul gibi, İzmir gibi, Bursa gibi bu bölgelerden başka bölgelere vaka geçişlerinin olmaması açısından elbette ki kısıtlamalar tekrar ilk günlerde yapıldığı gibi değerlendirilebilir" dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer herkesin yaptığı hayati hatayı açıkladı. Korunalım diye taktığımız maske sağlığımızdan edebilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer. maske kullanımında yapılan hayati hatayı açıkladı. Prof. Dr. Tezer, maskeyi takarken ve çıkarırken ellerimiz temiz olmalı çıkarırkende kulak arkası iplerden tutumalıyız diye belirten Tezer, "Ben bunu gün içinde kullandım; ama bu temiz' deyip tekrar takmayacağız. Bunlar tek kullanımlıktır" ifadelerini kullandı.
Bilim Kurulu üyesinden 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması: Maalesef dedi ve olacakları söyledi Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer, ülke genelindeki sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili, “Eğer ki rakamlar tabii ki artarsa tüm ülkede vaka sayıları istemediğimiz düzeylere gelirse daha geniş kapsamlı kısıtlamalar gündeme gelecektir” dedi.
Bilim Kurulu Üyesinden erkeklere kötü haber Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, dünya verilerine bakıldığı zaman erkeklerin Kovid-19 enfeksiyonundan daha fazla etkilenen ve daha ağır seyreden grubu oluşturduğunu söyledi.
Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi, belirti göstermeyen hasta sayısını açıkladı ve 'dikkatli olun' dedi Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, şu ana kadar 132 bin kişiye yapılan antikor testlerinde elde edilen sonuçlar ile ilgili "Hiç bulgusu olmayan kişilerden örnekler alınıp bakılıyor. 1000 kişiden 2,5 kişisinin asemptomatik hastalığı geçirdiği bu verilerden anlaşılıyor. Yani toplumda hiç bulgusu olmadan dolanan küçük bir kısım var" dedi.
Bilim Kurulu Üyesinden korkutan açıklama: Yasakların gelmesine ramak kaldı, “1500 sayısı bizim için alarm” Sokağa çıkma yasağı tekrardan gelecek mi? Korona virüs vakalarındaki artışla beraber vatandaşlar kısıtlamalar geri gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı tekrardan gelecek mi? sorularının cevaplarını ararken Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer’den bu sorulara cevap geldi. Peki sokağa çıkma yasağı tekrardan gelecek mi? Kısıtlamalar geri gelecek mi?
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı korona havuzda böyle ölecek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 'Rutin bakımı yapılmış, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda klorlanması sağlanan bir havuzda virüsün yaşamasını çok beklemiyoruz. Bu tür mikroorganizmaların klorla temas halinde ölümleri hemen gerçekleşir’' dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, hayatın normale döneceği tarihi açıkladı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'nin salgında tepe noktasına geldiğini belirterek tedbir elden bırakılmazsa Haziran ayının ilk haftasında normalleşmenin başlayabileceğini açıkladı.
Bilim Kurulu’ndan açıklama: Yeniden sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yeni sokağa çıkma yasağı kararının gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili olarak; “Sağlık Bakanlığı değerlendiriyor, ona göre de çıkarımlar yapıyor. Bundan sonra da elbette ki vaka artış hızına göre gerekli değerlendirmeler ve uygulamalar yapılacaktır. ' açıklamasında bulundu.