Bilim Kurulu üyesinden 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması: Maalesef dedi ve olacakları söyledi

Bilim Kurulu üyesinden 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması: Maalesef dedi ve olacakları söyledi
Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer, ülke genelindeki sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili, “Eğer ki rakamlar tabii ki artarsa tüm ülkede vaka sayıları istemediğimiz düzeylere gelirse daha geniş kapsamlı kısıtlamalar gündeme gelecektir” dedi.

Korona virüste son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu Üyesi Hasan Tezer, milyonlarca insanın merak ettiği, ‘ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması yeniden gelecek mi’ sorusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tezer, hasta sayılarının bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda sokağa çıkma yasaklarının yeniden gündeme geleceğini belirterek, “İl pandemi kurulları valilerin başkanlığında bir araya gelip kendi illeri için kararlar alıyorlar. Lokal karantinalar, maske kullanımı, yaşla ilgili, toplu taşımayla ilgili kararlar alınıyor. Eğer ki rakamlar tabii ki artarsa tüm ülkede vaka sayıları istemediğimiz düzeylere gelirse daha geniş kapsamlı kısıtlamalar gündeme gelecektir. Hastalığı geçiren bir kişi ‘ben geçirdim’ diye rahat etmeyecek. Antikorları olsa bile etmeyecek, 'yine geçirebilirim' gibi davranacak. Çünkü yapılan çalışmalarda, hastalığı geçirseniz de bazen bağışıklık yanıtınız hiç antikor üretemeyebiliyor, bazen de çok düşük düzeyde üretebiliyor, o zaman hastalığa tekrardan yakalanma riskiniz oluyor. O yüzden hastalığı geçiren kişiler maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyacaklar. Tekrar hastalığı geçirebilirim endişesiyle davranacaklar" dedi.