Hisseli tapuda gizli detay 'Hak alamayan kardeşe gizli fırsat

Hisseli tapuda gizli detay 'Hak alamayan kardeşe gizli fırsat
Aile arasında birçok soruna neden olan hisseli tapuda birçok kişinin bilmediği detay ortaya çıktı.

Miras paylaşımında en sık yaşanan sorunlardan birisi de kardeşler arasında yaşanan miras paylaşımında eşit dağıtılmaması oluyor.

Eğer bir kardeşiniz, anne ve babanın hayatta iken üzerine bir taşınmazı devrettiyse ve bu devir hukuka aykırıysa, anne ve baba vefat ettikten sonra bu mal üzerindeki miras hakkınızı geri alabilirsiniz.

ekran-goruntusu-2023-11-09-114213.pngBu durumu düzeltmek için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tapu iptal davası açabilirsiniz. Bu davada herhangi bir zaman aşımı bulunmamaktadır.

Tapu iptal davası, usule aykırı ve kanunsuz bir şekilde düzenlendiği iddia edilen tapu kaydının, yeniden hukuka ve gerçek duruma uygun hale getirilmesi amacıyla açılan bir davadır. Mülkiyetle ilgili olduğundan, kesin bir hüküm verilmeden icra hükmüne geçilemez.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngTapu iptal davası açmak için, taşınmazın bulunduğu yerin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dilekçe ile başvurulmalıdır. Dilekçenin eksiksiz ve hatasız olması önemlidir. Gayrimenkulün kayıt bilgileri ve hukuka aykırı olduğu iddia edilen durumlar net bir şekilde belirtilmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.