Terör estirdiler

Terör estirdiler
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın paketlenerek Türkiye’yi getirildiği 15 Şubat’ın yıldönümü nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da terör estirildi.

PKK’lılar sokağa çıktı etrafı yaktı yolları kesip kimlik sordu

Haber: Salim Yavaşoğlu

Savaş alanı gibi...

Bölücü örgüt üyeleri, haraç vermeyenlerin iş yerlerini ateşe verdi, yolları kesip sürücülere ehliyet ve kimlik sordu.

Polise saldırdılar
TerÖrİstlerİn tehdidi yüzünden eczane ve fırınlar dışındaki dükkanlar kepenk kapatmak zorunda kaldı. Olaylara müdahale etmek isteyen polise taş, molotof bombası ve el yapımı patlayıcılarla saldıran bölücüler, “Biji Serok Apo” sloganları attı.

Bebek katili Abdullah Öcalan’ın kaçtığı Kenya’dan Türkiye’yi getirildiği 15 Şubat’ı “uluslararası komplo” olarak niteleyerek serbest bırakılmasını amaçlayan PKK, dün Doğu ve Güneydoğu’yu savaş meydanına çevirdi. PKK yanlısı olmayan iş yerlerini molotof atarak yakan bölücüler, yol kesip batı plakalı araç sürücülere ehliyet ve kimlik sordu. Sözde çözüm süreciye eli kolu bağlanan güvenlik güçleri ise sert müdahaleden özenle kaçındı. Terör örgütü yandaşları, bölgede eczane ve fırınların dışındaki dükkanların kepenklerini kapattırıp çaputlar astırdı.

Kimlik sordular
Hakkari Yüksekova’nın Cengiz Topel Caddesi’ne barikat kuran bölücüler yolu trafiğe kapattı. Bazı işyerlerine molotof atan terör yandaşları, özellikle batı plakalı araçları durdurup ehliyet ve kimlik kontrolü yaptı. Polise taş molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldıran bölücülere güvenlik güçleri tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. İlçe merkezi ve birçok mahallede ayrı ayrı barikat kuran grup, polise taş molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırırken ilçede esnaf kepenklerini açamadı.

Silah da bulundu
Şırnak’ta önceki gece Ali Gaffar Okkan Caddesi’nde toplanan yüzleri kapalı bir grup yasa dışı gösteri yaptı. Bölücüler, olay yerine gelen polise molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, göstericileri tazyikli su ve biber gazıyla dağıtırken 17 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonlarda 1 bir ruhsatsız tabanca, 50 molotof  ve çok sayıda havai fişek ele geçirdi. Yeni Mahalle’de ise inşaat halindeki bir binada molotof yapımında kullanılan 15 litre benzin, 100 bira şişesi, çok sayıda fitil ve eldiven bulundu. Son aylarda terör örgütünün devlete karşı güç gösterisi yaptığı Cizre’de bölücüler, polise saldırdı. İdil’de Turgut Özal ve Atakent mahallerinde bölücüler, yollarda lastik yakarak barikatlar kurdu. “Biji Serok Apo” ve “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları atan, Belediye kavşağındaki MOBESE direğini söken terör yandaşlarına polis müdahale etti. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde de binlerce kişi meşaleler yakarak yürüdü. Bölücüler, “Biji Serok Apo”, “Halfeti Ovası Apocular yuvası” diye de sloganlar attı. İstanbul, Sancaktepe’deki Demokrasi Caddesi’nde yürüyüş yapmak isteyen bölücülere polis müdahale etti. Polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldıran PKK yandaşları eylemlerine gece boyunca devam etti. Olaylarla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Yurt dışındaki bölücüler, İsveç ve Yunanistan’da da yürüyüşler yaparak bebek katili Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi.