Hükümetin aklındaki rakam sızdı: Emekli bayramda ne kadar ikramiye alacak?

Hükümetin aklındaki rakam sızdı: Emekli bayramda ne kadar ikramiye alacak?
Her bayram olduğu gibi bu bayram da emekliye verilen bayram ikramiyesine ilişkin beklenen rakam belli oldu. İşte hükümetin aklındaki ikramiye...

Erhan KARADAĞ / KAMU SON HABER

Kurban bayramına kısa bir süre kala, milyonlarca emekli de verilecek olan bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sürecinde emekliye bayram ikramiyesi olarak 15 binl ira vermeyi vaadetti. Seçimlerin ardından CHP, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin TL olması için yasa teklifi verdi. Hükümetin aklındaki rakam da belli oldu.

Kurban Bayramı 28 Haziran’dan ve emekli ikramiyelerinin bu tarihten önceki hafta tüm emeklilerin hesabında olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesine ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Hükümet kanadının aklındaki rakamın 3000 tl civarında olduğu ifade ediliyor. Mevcut olarak 2000 tl olan bayram ikramiyesinin yüzde 50 zam ile 3000 tl olması ve bu ücretin de bayramdan hemen önce emeklilere yatırılması planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum