Canlı yayın sendromu

Canlı yayın sendromu
Canlı yayın sendromu

Hürriyet Gazetesi okurlarının oylarıyla belirlenen Altın Kelebek Ödülleri’nin 39.su sahiplerini buldu. Ödül gecesine damga

Hürriyet Gazetesi okurlarının oylarıyla belirlenen Altın Kelebek Ödülleri’nin 39.su sahiplerini buldu. Ödül gecesine damgasını vuran dizi “Yalan Dünya”ydı. “Yalan Dünya”, komedi dizisi dalında ödüllerin tamamını toplarken, neredeyse ekipteki herkes ödül aldı. Ödül almayanlar da zaten gecenin sunucusu olarak sahnedeydi.
Önce sunuculardan başlayalım. Bizdeki en önemli sorun bu canlı yayın sunuculuğu işi. Hele bunu iki ya da üç kişi olarak yapıyorsanız, çuvallamak kaçınılmaz. Oysa tüm dünyada sunuculuk işini birden fazla kişinin üstlenmesinin çok açık bir nedeni vardır: Sunucular birbirleriyle paslaşırlar ve sahnede bir enerji yaratırlar. Çoğu zaman seyircileri havaya sokan espriler de bu atışmalardan çıkar, ki Oscar Ödülleri bunun en güzel örneğidir.
Bizde ise durum öne çıkma yarışı gibidir. Antalya Televizyon Ödülleri’ndeki sunuculuk fiyaskosu kadar olmasa da, bu ödül töreninde de aynı çıkmaza düştü sahnedeki üç isim. Sarp Apak, İrem Sak ve Öner Erkan, dizideki sempatilerini sahneye taşımakta güçlük çektiler. Daha önceden prova edilmemiş, aceleye getirilmiş bir iş gibi durdu.
Geceye gelince: Yarışmayı düzenleyen gazete, dozunda bir şekilde, kendi grubunun kanallarındaki program ve kişileri ödüllendirdi. Bunu eleştiremeyiz, çünkü Antalya Televizyon Ödülleri’nde sırf ödül törenini canlı yayınlıyor diye bir kanalın kayırılışına hayretler içinde tanık olmuştuk. Biz, bunu böyle bilir, böyle yaparız!