İslam Memiş açıkladı altın sahiplerinin dili tutuldu: "Ağustos geldi hazırlığa başlayın"

İslam Memiş açıkladı altın sahiplerinin dili tutuldu: "Ağustos geldi hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, temmuz ayının son gününde emtia piyasalarına yönelik iddialı açıklamalar yaptı. Memiş, ağustos ile birlikte altın fiyatlarında yükselişlerin hızlanacağına dikkat çekti ve yatırımcıya "dip fiyattan alım fırsatını kaçırmayın" uyarısında bulundu.

Altın yatırımcısı yeni yükselişler için uzmanların açıklamalarına kulak kesilirken, Türkiye'de emtia piyasalarına yönelik analizleriyle tanınan ekonomist İslam Memiş, ağustos ayında altın fiyatlarında nelerin yaşanacağını bir bir açıkladı.

Fed toplantısı sonrası ons altında yaşanan ani düşüşün ardından yeni bir yükseliş trendinin başladığına dikkat çeken Memiş, ilerleyen birkaç gün içerisinde xauusd paritesinin 1935-1985 dolar aralığına sıkışacağını belirtirken, ağustos ayının kalan günlerinde ise altın yatırımcısının yüzünü güldürecek tahminlerde bulundu.

Memiş, gelecek ay itibariyle ons tarafında 2000 doların üzerine ataklar beklediğini açıklarken, dolar kurunda yaşanan yükselişle birlikte gram altında da yeni rekorların kırılacağına vurgu yaptı. Gün içerisinde 1700 liralara kadar düşen gram altın/TL fiyatları için 1900 lirayı işaret eden uzman isim, emtia piyasalarında gelecek ay başlayacak ve yıl sonuna kadar sürecek bir yükselişin arefesinde olduğumuzu iddia etti.

"DİP FİYATLARI GÖRDÜK, ALIM FIRSATINI KAÇIRMAYIN"

Yorumlarının yalnızca kişisel tahminlerine dayandığını ve yatırım tavsiyesi vermediğini hatırlatan uzman isim, mevcut altın fiyatları için "2023 yılı için bu fiyattan alım kapısı kapanıyor" sözleriyle, altın fiyatlarında alım fırsatının son günlerinde olunduğunun altını çizdi.

"CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK VERİLERE DİKKAT"

Fed'in Eylül ayındaki toplantıya kadar piyasalarda belirsizlik yaratacak açıklamalarının ardından ilk önemli verinin Cuma günü Türkiye saati ile 15.15'de açıklanacağını söyleyen uzman isim "ABD'den gelecek tarım dışı istihdam verileri, altın fiyatlarında uzun süredir beklenen kırılma için ateşleyici bir görev üstlenebilir. Yukarı tarafta 2000 dolar direncinin kırılması ve bu sınırın üzerinde kalıcı hamlelerin görülmesinin ardından ons tarafında 2047 ve 2057 dolar seviyeleri test edilecektir" ifadelerini kullandı.

"DOLARDA UZUN SÜRE BEKLEMEK AKIL KARI DEĞİL"

Seçimlerin ardından dolar/TL paritesinde yaşanan yükselişlerin tıkanma evresine geldiğine parmak basan Memiş, bu saatten sonra kur tarafından cazip fırsatların yakın gelecekte görülmesinin zor olduğunu belirterek, dolar sahiplerinin birikimlerini Euro tarafında değerlendirmelerinin daha mantıklı olacağını söyledi.

Borsa yatırımcısına yönelik rekor yükselişlerin ardından kar satışlarının gelebileceği hatırlatmasında bulunan Memiş, kendisinin uzun süredir borsa tarafında bir pozisyon almadığını belirterek, son haftalarda yaşanan rekor yükselişlerin ardından acemi yatırımcıların da borsaya akın edeceğini ve çok kötü kayıplar görüleceğini iddia etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar