İslam Memiş'ten altın sahiplerini telaşa düşüren uyarı: "Yarın geç olabilir, hazırlığa başlayın"

İslam Memiş'ten altın sahiplerini telaşa düşüren uyarı: "Yarın geç olabilir, hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bu hafta altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Memiş, emtia fiyatlarında yaşanacak yeni yükselişler için tarih vererek "Hazırlığa başlayın" uyarısını yineledi.

Dolar endeksinde yaşanan yükselişe rağmen ons tarafında 1900 direnç seviyelerini koruyarak güçlü bir duruş sergileyen altın, yatırımcısının uzun süredir beklediği yükseliş hareketine bu hafta itibariyle start verdi.

Türkiye'de altın piyasaları hakkında yaptığı yorumlar ile tanınan İslam Memiş, haftanın ilk 4 gününde yaşanan yükselişlerle birlikte 50 dolara yakın bir artış gösteren ons için geçtiğimiz hafta yaptığı uyarıların altını çizerek "Böyle bir yükseliş geleceğini size söylemiştim" yorumundu bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"BU YÜKSELİŞ BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI"

Altın tarafında hafta oldukça iyi bir yükselişle başladı ve gün içerisinde bu yukarı yönlü hareketler devam etti. Aslında dolar endeksinin 104 seviyesini geçmesine rağmen ons tarafında 1900'ün üzerindeki duruş gelecek için "Yükseliş rallisi başlıyor" mesajını bize veriyordu. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta yaptığım uyarıda altın fiyatlarının 2-3 hafta içerisinde özellikle xauusd paritesinde 2000 doları geçebileceğini söylemiştim. Bu yükselişin ilk yarısı tamamlandı ancak şu anki artış, yılın geri kalanı için düşündüğümüzde buzdağının görünen kısmı yorumunda bulunabiliriz. Beklentim 2-3 hafta içerisinde 2000 seviyesinin, ardından da 2080 ve 2150 dolar dirençlerinin kırılacağı ve altının yıl sonuna oldukça kazançlı bir hareketle gireceği yönünde.

"YARIN GEÇ OLABİLİR! HAZIRLIĞA BAŞLAYIN, TERS AYAKTA YAKALANMAYIN"

Gün içerisinde 1950 dolar sınırına yaklaşmış olsa da, altın fiyatlarında bir kar satışı gelmesi çok muhtemel gözüküyor. Bu nedenle şu anda pozisyonu buna göre almak, yaşanacak düşüş öncesi alım yapmamak önemli. Kısa süreli bir aşağı yönlü hareketin sonrasında, fiyat düzenlemesiyle birlikte yeni yükselişlere devam edecek ve ons altın Eylül ayı içerisinde 2000 doları aşacaktır. Kar satışlarının yarın itibariyle gelmesi, haftanın kapanışını beklememesi oldukça muhtemel gözüküyor. Bu nedenle 24 saat içerisinde yaşanacak dalgalanmalara hazırlıklı olun.

"BİR DAHA BU FİYATTAN GRAM ALTIN BULAMAYACAKSINIZ"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), geçtiğimiz hafta almış olduğu 750 baz puanlık faiz artırım kararı sonrasında dövizde olduğu gibi emtia fiyatlarında da bir şok etkisi yaşanmış ve sert bir değer kaybı görmüştük. Her ne kadar bir gün sonra bu kayıpların büyük bir kısmı toparlanmış olsa da, gram altın yatırımcısını tedirgin eden düşüşlerin ardından altın, bu hafta itibariyle yeniden 1710 lira seviyelerine yükselmiş durumda.

Gösterge kur üzerinde 1650 lira gözüküyor olsa da, altın üretimine getirilen kota ve ek maliyetlerin artırılması daha önce de söylediğimiz gibi fiziksel olarak altın alanlar için yaklaşık 50-60 liralık bir makas aralığı getirmişti ve bu uygulamanın sürdürüleceği dönem boyunca bu makas aralığının kalıcı olacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle gösterge kurdaki fiyata güvenerek altın almaya çıkmamanızı tavsiye ederim.

Dolar endeksinin güçlenmesine karşın, Türkiye'de dolar/TL paritesi stabil olmaya devam ettiği için altın fiyatları yükselişini ons tarafından aldı. Yıl sonu için hedeflenen 2150 dolar seviyelerine, dövizin de destek vereceğini düşünürsek gram altında 2000 liraların aşılacağını söylemek oldukça gerçekçi bir yorum olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar