Kredi kartı kullananlar dikkat '5 gün sonra süresi bitiyor'

Kredi kartı kullananlar dikkat '5 gün sonra süresi bitiyor'
Milyonlarca vatandaşın kullandığı kredi kartları gündemden düşmüyor. Bu sefer ki uyarı da kredi kartı para puanları için geldi.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük kredi kartlarında yeni bir düzenlemeye gidileceğini açıkladı.

Dün gündeme gelen kredi kartı taksitlerinin kaldırılması konusunun ardından bugün de kredi kartı para puanlarıyla ilgili açıklama geldi. Küçük ‘para puan’ detayının altını çizerek kritik tarihi açıkladı.

ipsos-kredi-karti.jpg

YIL SONUNDA SÜRESİ BİTEBİLİR

Kredi kartlarında iki çeşit para puan biriktiğini söyleyen Küçük ardından şu açıklamalarda bulundu, "Biri normal alışveriş yaptığınızda biriken para puanlar, biri de bankaların başta akaryakıt olmak üzere başka firmalarla yaptıkları işbirliklerinden doğan puanlar bir sonraki yıla devrolmayabilir.''

Para puanların 2023 yılının sonuna kadar kullanılması gerektiğini söyleyerek devrolmayacağı hakkında uyarılarda bulundu.

Bankaların normal alışverişlerinde kullanılan kredi kartlarında ise daha önce bazı bankalar, yıl sonunda sona erdiğini, büyük bir kısmı ise devredildiğini söylemişti. Yine de yıl sonu münasebetiyle kredi kartlarımızda biriken para puanlar varsa ihtiyaçlarımıza uygun mal ve hizmet alımlarında kullanmalıyız.

0x0-kredi-karti-nakit-avans-kalkti-mi-2023-kredi-kartindan-nakit-avans-kullanimi-hakkinda-yeni-duzenleme-1684411932928.jpg

MOBİL ALIŞVERİŞLER’E DE DİKKAT

Sadakat kart'ta ya da mobil alışverişlerde biriken puanları yıl sonuna kadar kullanmak gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde puanların silineceğinin altını çizdi. Küçük, para puan kullanılırken ihtiyaç olmayan ürünlerin alınmaması ya da ihtiyacın üzerinde alışveriş yapılmaması gerektiğini ifade etti.

DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

"Para puanların kullanılması konusunda düzenleme yapılması çok iyi olur, burada herhangi bir düzenleme yok. Para puanlar günlük hayatın ayrılmaz parçası oldu. Müşterilerin para puan hakkında bilgilendirilmesi için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.''

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.