850 bin esnafı ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 25 maddesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
CHP'li Özel: Üç harfli marketleri, AVM’leri de şehirlerin dışına yollayacağız CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bursa’da; “CHP olarak da söz veriyoruz. İktidar olduğumuzda bu üç harflileri (marketleri), kene gibi yapışıp kanınızı emen bu üç harflileri de bu AVM’leri de bu şehirlerin sınırlarının dışına yollayacağız.” açıklamasını yaptı.
AKP'nin yeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren yeni ekonomi paketi yolda. AKP'nin hazırladığı 56 maddelik teklifin ayrıntıları da ortaya çıktı.
Zincir marketler ve AVM'lere satış yasağı Küçük esnafı korumak sebebiyle market ve AVM'lere yasaklar getirilecek. Düzenleme ile küçük esnafı korumak için zincir marketlerde bazı ürünlerin satışı yasaklanacak. Bununla beraber zincir marketler pazar günleri saat 11.00'den önce açılamayacak.
Marketler için yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Korona nedeniyle getirildi kalıcı olacak Küçük esnafı korumak için hazırlanan zincir market taslağının detayları netlik kazanmaya başladı. Bu düzenleme zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması da gündemde.
Küçük esnaftan hükümete iç çamaşırlı tepki. Korona nedeniyle kapatılmışlardı Fransa'da korona virüs salgını gerekçesiyle küçük işletmelerin kapanması kararının ardından, işletmeciler Başbakan'a iç çamaşırı göndererek tepki gösterdi.
Nevzat Aydın açıkladı: Yemeksepeti'nden esnafa 20 milyon TL'lik destek paketi Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, korona virüs pandemisi boyunca küçük esnafa yapacakları 20 milyon TL'lik yardım paketini detaylarıyla birlikte açıkladı.
5 yılda yarım milyon esnaf kepenk kapattı Yılın ilk yarısında 53 bini aşkın esnaf iflas bayrağını çekerken son 5 yılda kepenk kapatan esnaf sayısı da 570 bine yükseldi.