Memur ve emekliler için son rakam belli oldu! Son 3 gün

Memur ve emekliler için son rakam belli oldu! Son 3 gün
Toplu sözleşme maratonunda neredeyse sona gelindi. Zam pazarlığında kritik tarih olarak 14 Ağustos olarak açıklanırken, milyonlar geri sayıma geçti.

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren kamuda zam pazarlığı neredeyse tamamlandı. Teklifler tek tek masaya yatırılırken, 6.5 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren müzakerelerde sona gelindi. Hafta boyunca devam eden komisyon çalışmalarında genel ve hizmet kollarına ilişkin maddeler müzakere edildi. Zaman zaman o görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin komisyon aşamasında Memur-Sen ve bağlı sunduğu tekliflerin yanı sıra kamuoyu görevlerinin talep ve beklentileri incelendi.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 30 BİN TL OLSUN"

Memur-Sen'in talebi maaşlarda 22 bin TL yerine 30 bin TL'lik taban ücret. Talepler arasında ayrıca aylık 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15'e sabitlenmesi ve 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emekli memurlara yansıtılması da var.

HÜKÜMETİN TEKLİFİ NE OLACAK?

Bundan sonraki süreçte komisyonda ortaya çıkan rapor ve tekliflerin müzakere edileceği öğrenilirken gözler artık 14 Ağustos'ta kamu işveren heyetinin sunacağı teklifte olacak.

Hükümetin teklifiyle pazarlıkta ilk viraj geride kalmış olacak. Toplu sözleşme maratonu ay sonuna kadar tamamlanacak.

(Kaynak: Atv haber)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.