Milli Piyango kazandıracak akılalmaz yöntem 'Bu formülle 14 kez kazandı'

Milli Piyango kazandıracak akılalmaz yöntem 'Bu formülle 14 kez kazandı'
14 kez büyük ikramiyeyi kazanmayı başaran matematik dahisinin formülü dikkat çekti.

Stefan Mandel, 1970'lerde ve 1980'lerde Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da gerçekleşen loto oyunlarında 14 kez büyük ikramiyeyi kazanmayı başardı. Matematik dâhisi olarak bilinen Mandel'in geliştirdiği formül, loto oyunlarında büyük ikramiye kazanma şans oranını artırıyor.

Mandel'in formülü, loto oyunlarında her bir rakamın çekilme olasılığını hesaplamayı amaçlıyor. Bu olasılıkları kullanarak, büyük ikramiyeyi kazanma şansı en yüksek olan kombinasyonları Mandel, tespit etti.

para-2.jpg

Formül, loto oyunlarının kurallarına göre tasarlanabiliyor. Örnek verir isek bir loto oyununda 49 rakam varsa, Mandel'in formülü, her bir rakamın çekilme olasılığını yaklaşık olarak %2,04 olarak hesaplanıyor. Bu noktada büyük ikramiyeyi kazanma şansı %0,000000000000000000000000000000256 olarak kaydedildi.

BİRDEN FAZLA KİŞİ İLE İŞBİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Mandel ise bu şansı artırmak için, fazlaca bilet satın aldı. Örneğin, 49 rakamlı bir loto oyununda büyük ikramiyeyi kazanmak için, tüm olası kombinasyonların tamamını içeren bir bileti elde etmek gerekiyor. Fakat, bu oldukça pahalı bir işlem olduğunu unutmamak gerekiyor. Mandel, bu maliyeti azaltmak için, birden fazla kişi ile işbirliği gerçekleştirdi.

Mandel'in formülü, kazanma şansını artırıyordu, bu nedenden 14 kez büyük ikramiyeyi kazandı.

Mandel’in başarısından rahatsız olan kuruluşlar, formüle karşı tedbirler aldı. Örneğin, bazı loto oyunlarının kurallarını değiştirerek büyük ikramiye kazanma şansını azalttı.

milli-21.jpg

PEKİ MANDEL’İN FORMÜLÜ GÜNÜMÜZDE GEÇERLİ Mİ?

Mandel'in formülü, loto oyunlarının kurallarına göre tasarlanabiliyor. Bazı loto oyunlarında hala geçerliliğini koruyor olabilir. Fakat, loto oyunlarını düzenleyen kuruluşlar, Mandel'in formülüne karşı çeşitli tedbirler aldı.

Son olarak Mandel’in formülü sadece kazanma olasılığını artırdığını Yüzde yüz kazanma garantisi vermediğini unutmamak gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.