Belediye başkanı eşi tarafından öldürüldü

Belediye başkanı eşi tarafından öldürüldü
ABD’nin California eyaletine bağlı Bell Gardens şehri Belediye Başkanı Daniel Crespo, evde tartıştığı eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, kentte şok etkisi yarattı

Belediye Başkanı 45 yaşındaki Daniel Crespo, evinde eşiyle tartışmaya başladı. 19 yaşındaki oğlunun da dahil olmasıyla büyüyen tartışmada, Crespo’ya eşi silahla ateş etti. Ağır yaralanan Crespo, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Crespo’nun eşi, oğlunun hastanede verdiği ifadenin ardından tutuklandı. Olay nedeniyle  sarsılan Bell Gardens’in sakinleri, sevilen ve saygı duyulan Belediye Başkanı Crespo’nun, hayatını Bell Garden şehrine adamış biri olarak tanındığını ifade etti.

Kenti şoke eden olayın ardından, Crespo’nun evi polis tarafından kuşatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Crespo’nun evi dedektifler tarafından didik didik arandı. Crespo ve belediye meclis üyelerinin, bir süredir sosyal medya ağı Facebook üzerinden gelen tehditler nedeniyle gergin günler geçirdikleri ve yakın zamanda yapacakları bir toplantıyı bu nedenle iptal ettikleri öğrenildi. Uzun süre belediye meclis üyesi olarak görev yapan Crespo, geçen yıl belediye başkanlığına seçilmişti.