Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Tarih belli oldu! Hesaplara çift maaş yatacak

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Tarih belli oldu! Hesaplara çift maaş yatacak
Milyonlarca emeklinin beklediği haber haziran ayıyla birlikte geldi. Bayram ikramiyelerini bekleyen emeklilere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

Emekli maaş zamları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Konu hakkında emekli ikramiyeleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları ile ilgili gündem önemini korurken 15 milyon emeklinin faydalandığı bayram ikramiyeleri için hem ikramiyeler zamlanacak hem de çift maaş yatacak. Emekli ikramiyeleri ne kadar oldu? İkramiyeler ne zaman yatacak?

2018 yılından bu yana 4A, 4B, 4C ve EYT’li emekliler olmak üzere 15 milyon için ödenen ikramiyelerde yeni gelişmeler yaşanıyor. İlk 3 yıl Ramazan ve Kurban Bayramları için 1000 TL hesaplara yatırıldı. Geçen yıl ilk kez zamlanan bayram ikramiyeleri, 1100 TL seviyesine yükseldi ve bu yıl ise 900 TL zamlanarak 2000 TL olarak hesaplara yatmıştı.

Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı kabinede yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olarak belirlendi. Bugün yeni görevini devralan Işıkhan, hız kesmeden çalışmalara başladı. Peki, ikinci zam oranı netleşti mi? Emeklilere bayram ikramiyesi kaç TL yatacak?

ZAM BEKLENİYOR

Kurban Bayramı giderek yaklaşırken bayram ikramiyeleri ile ilgili haberler yakından takip ediliyor. Bayram ikramiyelerine zam uygulanacağı ile ilgili önemli iddialar bulunuyor ancak konu hakkında herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Herhangi bir zam açıklaması olmadığı taktirde Kurban Bayramı için de Ramazan Bayramı ikramiyelerinde olduğu gibi 2000 TL ödeme alacaklar.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar olacağı ile ilgili aramaların ardından en çok merak edilen ve araştırılan diğer konu ise bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı oldu. Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayramdan hemen önce hesaplara aktarılmıştı. Kurban Bayramı için ödemelerin de bayramdan önce yatması bekleniyor. Yani 15 milyon emekli, TC kimlik numaralarının son rakamına göre 19 Haziran ile 26 Temmuz tarihleri arasında hesaplara aktarılması bekleniyor.

KAYNAK: Tüm Haberler

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.