Silivri’de soğan doğrama vakti!

Silivri’de soğan doğrama vakti!
Silivri’de soğan doğrama vakti!

Ümraniye davası savcısı, ifade verip vermeme konusunda “Kasaptaki ete soğan doğramam. Günü gelirse bakılır” diyen Hilmi Özkök’ün tanık olarak dinlenilmesini istedi

Perinçek talep etmişti
ÜMRANİYE davasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, mahkemeden, Doğu Perinçek’in talebi doğrultusunda, eski Genelkurmay başkanlarından emekli Hilmi Özkök, Hanefi Avcı ve AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Büyüklerinden duymuş
EMEKLİ Hilmi Özkök, bir gazetecinin, “Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır” yanıtını vermişti.

 

Özkök “Tanık olarak dinlenilsin” talebi!

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Ümraniye davasına bakan mahkemeden, Doğu Perinçek’in talebi doğrultusunda eski Genelkurmay Başkanı emekli Hilmi Özkök, dinlenilmesini istedi.

Ümraniye davasının 191. duruşması Silivri’deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı talepleri ile soruşturmanın genişletilmesine ilişkin talepleriyle ilgili görüşünü mahkemeye sundu. Savcı Pekgüzel, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, eski Genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök, Hanefi Avcı ve AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın tanık olarak dinlenmesine ilişkin talebinin kabul edilmesine karar verilmesini istedi. Pekgüzel, Perinçek’in eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın tanık olarak dinlenmesine ilişkin talebini ise mahkemenin takdir yetkisine bıraktı.


Soğan doğramam!
Emekli Hilmi Özkök, 2008’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde yedikleri yemeğin ardından, gazetecilerin sorularını cevaplandırmıştı. Özkök, görüşmede Ümraniye  soruşturmasının gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, bu konuya da değindiklerini söylemişti. Bir gazetecinin, “Darbe günlükleri ile ilgili ifade vermeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Hilmi Özkök, “Onu söyledim, ben kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır” yanıtını vermişti. Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, tutuklu olarak yargılandığı “İnternet Andıcı” davasında, “Burada TSK yargılanıyor. Eski genelkurmay başkanları nerede” şeklindeki sitemine de “Ben İzmir’de yaşıyorum. İmkanım olsaydı giderdim” demişti.