MTV ödeyecek herkesi ilgilendiriyor

MTV ödeyecek herkesi ilgilendiriyor
Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti bugünden itibaren ödenmeye başlandı. MTV ve Trafik Para Cezasını yatıracak vatandaşların sahte internet sitelerine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Canan İSPİR / KAMUSON HABER

Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti bugünden itibaren yatırılmaya başlanıyor. Vergisini veya trafik cezasını ödeyecek vatandaşlar sahte internet sitelerini dikkat etmesi gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde bulunan açıklamada bu konuya dikkat çekiliyor. Vatandaşlar sahte internet sitelerine karşı dikkatli olması isteniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinde yer alan açıklamada şöyle deniliyor;

"Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir."

gib.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.