Başsavcıya bu kez de bombayla saldırdılar

Başsavcıya bu kez de bombayla saldırdılar
Sur ilçesinde saldırının yaşandığı yerde incelemede bulunan Başsavcı Solmaz, olay yeri inceleme ekibi ve baro üyelerinin üzerine bomba atılıp, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı

Başsavcıya bu kez de bomba

Başsavcıya bu kez de bombayla saldırdılar

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör saldırısının yaşandığı yerde incelemede bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın da arasında bulunduğu heyete teröristlerce ateş açıldı. Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırının gerçekleştiği 4 Ayaklı Minare’nin bulunduğu Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak’a gitti.

Kısa süreli çatışma

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silah ve el yapımı bombayla saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı. Saldırının olduğu gün incelemede bulunmak üzere olay yerine giden Solmaz’ın da arasında bulunduğu heyete sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapılmış, teröristlerin açtığı ateş sonucunda 2 polis memuru yaralanmıştı.

Öte yandan ilçe halkının can ve mal güvenliğinin temin edilmesi için 28 Kasım’da Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleriyle Gazi Caddesi’nde saat 13.00’ten itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının dün sabah saat 07.00 itibarıyla kaldırılmasının ardından oluşan tahribat gün yüzüne çıktı. Esnafın bir bölümü iş yerini açtı. Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bazı ev, iş yeri ve araçlarda kurşun izlerine rastlanırken teröristlerce atılan roketatar mermisinin isabet ettiği dükkânların kullanılamaz hale geldiği görüldü. Söz konusu dükkânlarda hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Diyarbakır’ın simgelerinden “4 Ayaklı Minare” de 27 Kasım Cuma günü 20 avukatla birlikte saat 10.30’da basın açıklaması düzenleyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürülmüş, saldırının ardından çıkan çatışmada polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur şehit olmuş, 1 polis memuruyla Anadolu Ajansı muhabiri de yaralanmıştı.