Otomobil devi Türkiye’ye fabrika kuruyor 'Sudan ucuza araba satacak

Otomobil devi Türkiye’ye fabrika kuruyor 'Sudan ucuza araba satacak
Otomobil devi Türkiye'de fabrika kurmak için resmi görüşmeler gerçekleştiriyor. Eğer kesinleşirse sudan ucuza gümrük vergisi olmadan araba satacaklar.

Çin'in önde gelen otomobil üreticisi Chery, Avrupa'da büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Şirket, Victor Zhang liderliğinde İngiltere merkezli bir fabrika kurarak, sağdan direksiyonlu araç üretimine odaklanacak. Hedefler arasında 2024-25 döneminde Avrupa'ya 15 yeni tamamen elektrikli araç sunmak var ve bu hedef doğrultusunda İngiltere'de üretim yapılacak bir fabrikanın planları hızla ilerliyor.

TÜRKİYE GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

chery-omoda-5.jpg

Chery'nin Avrupa genelinde ikinci bir fabrika kurma planı, gümrük vergisi olmaksızın tedarik sağlama amacını taşıyor. Bu fabrika, İngiltere dışındaki Avrupa ülkelerine ihracat yapmayı hedefliyor. Öncesinde basına yansıyan haberlerde, Chery'nin Türkiye ile yeni fabrika için resmi görüşmeler yürüttüğü biliniyor.

BU YIL KESİNLEŞECEK

Chery, 2023'te 1 milyon civarında otomobil ihraç ederek büyük bir başarı elde etti. Hangi ülkeye fabrika kuracaklarına ilişkin kararı bu yıl içinde vermeyi planlıyor; bu kararın Türkiye de dahil olmak üzere çeşitli ülkeleri etkileyeceği belirtiliyor.

chery-tiggo-7-pro-otogundem-1.jpg

SUDAN UCUZA ARABA SATACAKLAR

Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın Çin ziyareti sırasında Chery'nin tamamen elektrikli modeli Omoda E5'i test ettiği ve yatırım konusunda olumlu görüşmeler yaptığı biliniyor. Chery'nin Türkiye'de üretim yapması durumunda gümrük vergisi ödenmeyecek ve otomobiller daha uygun fiyatlarla satılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.