Sadece bu emekliler 2500 TL alabilecek ‘Bakanlık karşı çıktı AK Parti ikiye bölündü’

Sadece bu emekliler 2500 TL alabilecek ‘Bakanlık karşı çıktı AK Parti ikiye bölündü’
Emeklilere verilmesi planlanan 2 bin 500 TL destekten herkes yararlanamayacak. AK Parti'yi ikiye bölen destek.

Geçim derdi yaşayan emeklilere verilmesi planlanan 2 bin 500 TL destek AK Parti’yi ikiye böldü.

Son kararla birlikte yüzde 49,25 zam alan SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamları memur emeklileri ile eşitlenmiş oldu. Böylece en düşün emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltildi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyeler kesenin ağzına açarken belediyeleri kazanmak isteyen partilerde vaatlerini vatandaşı etkilemek için sunmaya devam ediyor.

Yerel seçimde ise en büyük çekişme ise İstanbul’da yaşanacak. Şu anda yönetimde bulunan Ekrem İmamoğlu’nun karşısında AK Parti Adayı Murat Kurum, Zafer Partisi Adayı Azmi Karamahmutoğlu, İyi Parti adayı Buğra Kavuncu yarışacak.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, İmamoğlu’nun en büyük rakibi olan AK Parti’nin adayı ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, seçim kampanyasında emeklilere de yer verdi. Seçim kampanyasında emeklilere 2 bin 500 TL destek verileceği belirtildi. Ancak bu destek AK Parti’yi ikiye böldü.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI KARŞI ÇIKTI

İstanbul seçim kampanyasında açıklanan emeklilere 2 bin 500 liralık destek soruna sebep oldu. Söz konusu kampanyada ‘muhtaç durumda olan emeklilerimize destek’ diye belirtilerek açıklanması Çalışma Bakanlığı’nın tepkisini çektiği öğrenildi. Kampanyaya adı verilen ifade parti içinde, ‘emeklilere muhtaç duruma düşecek kadar maaş veren hükümet’ anlamına geldiği ifade edilerek, itirazlara neden oldu.

Öte yandan AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un seçim kampanyasından tüm emeklilerin yararlanamayacağı ortaya çıktı.

Evi, arabası ve ek geliri olmayan ve bunu ispat eden emeklilere yalnızca bu desteğin verilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.