Erdoğan’ın Kabataş senaryosu yeniden vizyonda

Erdoğan’ın Kabataş senaryosu yeniden vizyonda
Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçileri 20. Büyük Kurultayı’nda yaptığı konuşmasını yine Kabataş’daki olaya getirerek çattı.

Erdoğan, “Gezi olayları sırasında bir anne yanında çocuğu olduğu halde Kabataş’ta tacize maruz kaldı. Kimse o kadını taciz edenleri kınamadı, peşine düşmedi. Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı” dedi.

Tacize uğrayan kadına etmediklerini bırakmadıklarını belirten Erdoğan şöyle dedi: “Terbiyesizce ahlaksızca o kadının üzerine gittiler. Hatta o hanımefendiyle ilgili yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakaretler ettiler. Şimdi de sosyal medyada üzerine gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendi ile ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan 4 tane bayan köşe yazarına da olmadık hakareti bırakmadılar.  Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı.  Çarşaflı kadınlara rozetler takarken diğer tarafta çarşaflı kadınları köle olarak gösteren sergiler açtılar. Benim annem de başörtülü edebiyatı yaparken elleri öpülesi anaları evlatlarının mezuniyetlerine almadılar. Demek ki bunlar için önemli olan kadının kendisi değil sadece bazı kadınlar.”
Her türlü ayrımcılığa olduğu gibi kadına karşı ayrımcılığa karşı mücadele ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Bundan sonra da var gücümle mücadele edeceğim. Şiddete maruz kalarak hayatını yitirmiş tüm kadınlarımıza, kızlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Şiddet uygulayanları da lanetle anıyorum” dedi. Öte yandan Erdoğan eski cumhurbaşkanı Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptım. Babasının rahatsızlığı sebebiyle aradım şifa dileğinde bulundum.Vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olur. İsabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” dedi.