Ümitcan Uygun hakkında yeni dava Ankarada 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’i, ölümünden önce darbedip bayıltan Ümitcan Uygun (27) hakkında, o anları sosyal medyada canlı yayınlamasıyla ilgili, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yeni dava açıldı.
Ümitcan Uygun’dan pes dedirten savunma Ankara’da Ümitcan Uygun’un yargılanmasına devam edilirken Uygun duruşmada, “Aleyna’nın ailesiyle arası pek yoktu. Ben de aralarını düzeltmek için annesi ve ağabeyi ile konuşturup bunları barıştırdım” dedi.
Aleyna Çakır'ın annesi isyan etti Ankara'nın Mamak ilçesinde Ümitcan Uygun'un kız arkadaşı olduğu iddia edilen Esra Hankulu'nun evde ölü bulundu. Aleyna Çakır'ın annesi Hatun Esen, "O dışarıda oldukça daha çok kızların canı yanacak. Çocuklarımızı parayla kandırıp hayatlarını mahvediyorlar" dedi.
Başsavcılık'tan Ümitcan Uygun açıklaması Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ümitcan Uygun açıklaması geldi. Başsavcılık: "Soruşturma evresinde tutukluluk süresi, ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işler bakımından 6 ayı geçemez' hükmü karşısında, şüpheli Ümit Uygun hakkında 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme' suçundan verilen tutuklama kararının kaldırılması ve adli kontrol altına alınmasına karar verildiği anlaşıldı" dedi.
Aleyna Çakır davasında tanık hakkında zorla getirilme kararı Ankara'da, 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'i (21) ölümünden önce darbetmesiyle ilgili sevgilisi Ümitcan Uygun hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından açılan davada, çağrılara rağmen duruşmalara katılmayan tanık Merve A.'nın zorla getirilmesine karar verildi.
Ölüm tehdidi sonrası Müge Anlı dosyayı kapatmıştı. Aleyna Çakır'ın ölüm nedeni belli oldu. Ankara’da Aleyna Çakır adıyla bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in şüpheli ölüm nedeni belli oldu. Müge Anlı programında işlenen dosyayı Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun'un şüpheli ölümü sonrası kapatmıştı.
MHP'li Cemal Enginyurt'tan Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili Soylu ve Gül'e sert tepki! MHP'li Cemal Enginyurt, Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'i öldürdüğü iddia edilen Ümitcan Çakır'ın gözaltına alınmaması nedeniyle Süleyman Soylu ve Abdülhamit Gül'e tepki gösterdi.
Vahşet anlarını kaydetmiş Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evinde kendini asarak yaşamına son veren ‘Aleyna Çakır’ olarak bilinen Sema Esen'in (21) erkek arkadaşı Ümit U. (22) tarafından bayıltana kadar dövüldüğü görüntülerin 1,5 ay önce çekildiği ortaya çıktı. Dayak olayının ardından genç kadın hakkında koruma kararı alındığı, Ümit U.'ya da 1 ay uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü’nden ‘Aleyna Çakır’ açıklaması İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın sevgilisi Ümit U. tarafından darbedilmiş baygın hâlde yatarken çekilmiş görüntüleri ile ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.