SGK müfettişleri denetime çıktı 'O kişilerin emekli maaşı kesilecek'

SGK müfettişleri denetime çıktı 'O kişilerin emekli maaşı kesilecek'
SGK müfettişleri denetime çıktı o kişilerin emekli maaşı kesilecek ve paraları geri istenecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yapılan bayram ikramiyesinin bütçe imkanlarını zorlama pahasına artırılacağını belirterek, geçmişte 1000 lira olan ikramiyeyi önce 1100 liraya, sonra da 2 bin liraya çıkardıklarını hatırlattıktan sonra, önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceklerini duyurdu.

Ekonomik olarak zor günler geçiren emekliler için bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kötü haber geldi. SGK müfettişleri milyonlarca emekliyi yakın mercek altına aldı. SGK, milyonlarca emekliyi denetim altına alarak, emekli olmak için usulsüzlük yapanları tespit etmek amacıyla detaylı incelemelere başladı. Özellikle EYT (Erken Emeklilik Talebi) ile emekli olanların da dahil olduğu bu denetimler sonucunda, SGK'dan emekli aylığı, dul ve yetim maaşı alan kişi sayısının 17 milyona ulaştığı belirtildi.

17 MİLYON EMEKLİ İNCELEMEYE ALINDI

Gelişen teknolojiden faydalanan SGK, yapay zekayı devreye sokarak 17 milyon emekliyi titizlikle incelemeye aldı. Özellikle usulsüz şekilde emekli olanlar ve sahte boşanma yoluyla dul maaşı almaya çalışanlar yakın takibe alındı. En büyük usulsüzlüklerin ise malulen emeklilik durumlarında gerçekleştiği vurgulandı.

EMEKLİ MAAŞLARI KESİLECEK

SGK, usulsüzlük cezaları için harekete geçti ve öncelikle malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişileri yakından takibe aldı. Her bir kişinin detaylı olarak incelendiği ve usulsüzlük tespit edilmesi durumunda emekli maaşlarının kesileceği, ayrıca geriye dönük alınacak olan emekli aylıklarıyla ilgili işlem yapılacağı belirtildi.

ŞİKAYETLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Sahte boşanma yoluyla haksız maaş alanlar hakkında gelen şikayetlerin arttığı da vurgulanırken, bu kişilerin maaşlarının derhal kesileceği ve yasal faiziyle birlikte geri alınacağı ifade edildi. Benzer şekilde, sahte sağlık raporu ile malulen emeklilik talep edenlere de aynı sıkı önlemlerin uygulanacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.