SGK Uzmanı net ücreti açıkladı 'Emeklilerin alacağı maaş zammı belli oldu'

SGK Uzmanı net ücreti açıkladı 'Emeklilerin alacağı maaş zammı belli oldu'
Ünlü SGK Uzmanı Kabine Toplantısı'nda masaya gelecek olan zamlı emekli maaşlarını açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli zammına çevrildi. Bu hafta içerisinde açıklanması planlanan emekli maaş zammına ilişkin SGK Uzmanı İsmail Sevinç, masadaki net rakamları açıkladı.

EMEKLİLERİN GÖZÜ KABİNE TOPLANTISI’NDA

Beştepe'de toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda emekliye ek zam çalışmaları bu hafta içerisinde belli olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından planlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Toplantının ise Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

emekli-1.jpg

“EMEKLİLER ENFLASYONA EZİLECEK”

6 aylık enflasyon verisine göre emeklilere yüzde 37,57 oranında zam ortaya çıkmıştı. Fakat oranı emekliler az bulduklarını sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Bazı SGK Uzmanları ise masadaki rakamları paylaşıyor. Onlardan biri ise SGK Uzmanı İsmail Sevinç oldu. Sevinç enflasyon oranına göre emeklinin ezileceğini belirtti.

SEVİNÇ MASADAKİ RAKAMLARI PAYLAŞTI

Sevinç, Kabine Toplantısı’nda bürokratların ayrıntılı bir çalışma yaptığını belirtirken, masadaki 3 farklı senaryoyu açıkladı. Sevinç, “Şimdi mevcut Aylık 10 bin TL olanlarda; yüzde 37,57 standart artış yaparsanız 13 bin 757 TL olacak. Yüzde 44 gibi bir oran artışı olursa 14 bin 440 TL’yi göreceğiz. Yüzde 49,5 gelirse 14 bin 925 olur.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.