Dananın kuyruğunun kopacağı noktadayız!

Dananın kuyruğunun kopacağı noktadayız!
Bölücü sloganların atıldığı HDP İstanbul il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, “Gelinen nokta, dananın kuyruğunun kopacağı noktadır” dedi.

Demirtaş’tan ‘dana’ tehdidi


Bölücü paçavralarının açıldığı kongrede konuşan Demirtaş, “Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır” dedi.  HDP İstanbul 1. Olağan Kongresi, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre nedeniyle salonun duvarları, teröristler ve bölücübaşı Abdullah Öcalan posterleriyle donatıldı. PKK paçavralarının açıldığı, bölücü pankartların yer aldığı kongreye,  HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Sık sık “Biji YPG”, “Biji serok Apo”, “Biji berxwadana Kobane”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarının atıldığı salonda, “Biz terörist değiliz, Türkleştiremediğiniz Kürdüz” yazılı pankart dolaştırıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingöl, Abdullah Öcalan’ın özgür olmayacağı bir süreci kabul etmeyeceklerini söyledi. Öcalan’ın özgürlüğünün yakın olduğunu öne süren Bingöl, “O özgürlük yakındır. AKP hükümeti, Recep Tayyip Erdoğan, bütün dost düşman bilsin ki önder Apo’nun özgür olmadığı bir süreci kabul etmeyecektir. Özgürlük bu nokta da en büyük talebimiz olacaktır” diye konuştu. HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan ise “İnanıyoruz ki 2015 başkan Öcalan ve tüm tutsaklarımızın özgürlüğe ulaştığı yıl olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak Divan Başkanı seçildi. Burada bir de konuşma yapan Kışanak,  “Bu kongre Türkiye’de demokrasi, özgürlük, eşitlik ve barış mücadele edenlerin zafer yürüyüşünün ilk adımıdır” dedi.  

Bölünmenin alternatifi
HDP Eş Başkanı Demirtaş da yaptığı konuşmada, “Geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır” dedi. Demirtaş, “Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak. Bizi Suriye’deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt, Türk ile Arap’la aynı binada aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak” diye konuştu. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Deniyor ya ‘bölünmeyelim’ diye. Bölünmemenin alternatifi tek olmak değildir. Biz ’tek yürek’derken onlar ’tek millet, tek dil’olmaktan bahsediyorlar. Bugüne kadar bölen parçalayan politikalar tekçi politikalardı. Kendi gibi düşünmeyene yaşam şansı tanımıyorlar bu topraklarda. Bizi tekleştirmeye çalışanlara inat biz farklılığımız kültürlerimizi koruyarak birlikte hareket edeceğiz. Biz insanların kadın mı erkek mi, cinsel yönelimi farklı mı ona bakmayacağız. Kürtlükten, Türklükten Alevilikten Sünnilikten ince insan kimliğimizi bir potada eriteceğiz.” Demirtaş, ayrıca HDP heyetinin İmralı’ya gidemeğini açıkladı. Demirtaş, “Anons edilmiş arkadaşlarımızın İmralı adasına gittiği yönünde ama gerçek hava muhalefeti nedeniyle yetişemediler ve yarı yoldan geri dönmek zorunda kaldılar. İnanıyorum ki bir iki güne İmralı Adası’na gidecekler” dedi.