TÜVTÜRK'te yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak

TÜVTÜRK'te yeni kural 'Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak
TÜVTÜRK, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir değişiklik yaptı. Araç sahibi olan bu kişilerin muayene yaptırmaları mümkün olmayacak.

TÜVTÜRK istasyonları yeni bir uygulamayı devreye soktu. Milyonlarca araç sahibinin bilmesi gereken bu uygulama gereği, araç muayenesi için randevu almadan istasyonlara gidenler eli boş döndü.

arac-muayene2.webp

TÜVTÜRK tarafından gerçekleştirilen zorunlu araç muayeneleri, trafiğe kaydı bulunan araç sahipleri tarafından mutlaka yaptırılmalı. Ancak araç muayenesi öncesi bilinmesi gereken çok önemli bir detay bulunuyor. Eski döneme son veren TÜVTÜRK, trafiğe kayıtlı çok sayıda aracın düzenli muayene süreci geçirmeleri için randevulu muayene sistemine geçildiğini duyurdu.

8e30044deusesohwsayi3i-titu-cover.webp

Araç sahipleri artık TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesi üzerinden muayene randevusu oluşturarak araçlarının zorunlu muayenesini yaptırabilecekler. Ancak son bulan eski uygulama sonrası artık randevu almayanlar araç muayenesi yaptıramayacak.

ARAÇ MUAYENESİ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Araç sahiplerinin yapması gereken TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek buradan gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenmek ve randevu almak istedikleri tarihleri kontrol etmek oluyor.

Araç sahipleri, kendileri için uygun buldukları tarihlerde randevularını oluşturarak araçlarını muayene için istasyonlara getirebilecekler.

aracmuayene.webp

Bu sayede yaşanan yoğunluğu azaltmayı planlayan yetkililer, randevusuz gelen araç sahiplerini geri çeviriyor. Araç muayenesini sağlamak için randevusuz istasyonlara giden sürücüler geri dönüyor.

Aynı zamanda otomobil sahipleri TÜVTÜRK tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan ‘egzoz pulu’ adı verilen egzoz gazi emisyon ölçüm testini yaptırıp belgesini alabilecek. Test sonrası verilen belgeyi ise araç muayenesine gittiklerinde yetkili kişiye ibraz ederek yeni bir test yaptırmaktan muaf olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.