Ücretsiz toplu taşıma kartı kaldırıldı

Ücretsiz toplu taşıma kartı kaldırıldı
Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 1 Ağustos'tan itibaren Burdur'da ücretsiz taşıma yapmayacaklarını duyurdu.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 1 Ağustos'tan itibaren Burdur'da Şehit ve Gazi yakınları ile yüzde 70 üstü engelli vatandaşlar haricinde ücretsiz taşıma yapmayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akaryakıtta yaptığı ÖTV zammının ardından Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, radikal bir karar aldı. Burdur’da toplu taşıma hizmeti veren Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, bugün yaptığı yazılı açıklamada ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar aldıklarını duyurdu.

"RADİKAL KARARLAR ALMAK ZORUNDA KALDIK"

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Birçok ilin belediye bürokratları ve toplu taşıma sorumluları da yaptıkları açıklamalarla aynı görüşte olduklarını belirtmişlerdir. Kooperatif olarak sorunu masaya yatırdığımızda girdilerimize gelen zamları taşıma ücretlerine zam yaparak karşılamanın artık içinden çıkılmaz bir açmaza dönüştüğü ve akaryakıtta fiyat artışının döviz kuruna bağlı olarak sürekli olacağı düşünüldüğünde çözüm olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır. Burdur’da bulunan ve toplu taşımayı kullanan kişiler 18-20 TL gibi ücret ödeyebilirler mi?

"ÜCRETSİZ BİNİŞLERİN BİTİRİLMESİ KONUSUNDA KARAR ALINMIŞTIR"

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nden yapılan açıklamanın vatandaşlara empati çağrısı yapırlıken "Yine yaptığımız hesaplamalarda 01.05.2023- 31.05.2023 dönemleri arasında 30 günlük hesaplamada 49 bin 27 kişi ücretsiz biniş yapmış olup bu binişin maliyeti 441.243 TL iken Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca 65 yaş üstü için tarafımıza ödenen destek 106.200 TL olmuştur. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca ücretsiz binişler için ödenen destek tüm binişlerin ücretli olduğunu düşündüğümüzde alacağımız ücretin yüzde 20’sini karşılamaktadır. Kısacası 65 yaş üstü ve yüzde 69 altı rapor alan kişilerin ücretsiz binişlerinin yüzde 80’ini biniş ücretini ödeyen kişiler ödemektedir. Ancak biniş ücretine yansıtılacak zamlar ile biniş ücretlerinin artmasından dolayı ücretli binişlerin de azalacağı kuşkusuzdur. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak Burdur ilinde yaşayan insanlarımızın toplu taşıma mağduru olmamaları ve diledikleri güzergahta kısa sürelerde gelen otobüslerimizle gidecekleri yere uygun fiyatla ve güvenli bir şekilde gidebilmeleri önceliğimizdir. Bu nedenle 01.08.2023 tarihinden itibaren Şehit ve Gazi yakınları ile yüzde 70 üstü engelli vatandaşlarımız haricinde ücretsiz binişlerin bitirilmesi konusunda karar alınmıştır. Halkımızın empati yaparak bizleri anlayışla karşılayacaklarına inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.