Uzman isim emekliye ara zam için rakam ve tarih verdi: "En düşük emekli maaşı bu seviyeye yükseltilecek"

Uzman isim emekliye ara zam için rakam ve tarih verdi: "En düşük emekli maaşı bu seviyeye yükseltilecek"
Temmuz ayında yapılan emekli zammından istifade edemeyen milyonlarca emekli için Ekim ayında ara zam yapılacağı belirtilirken, bu artışla birlikte en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Kaya, Ekim ayında yapılacak ek zam için net rakam verirken, emekliler için önemli uyarılarda bulundu.

Seçim sonrası için emeklilere zam sözü veren AKP iktidarı, Temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25'lik zammı kök maaşa yaparak milyonlarca emeklinin fiilen hiçbir zam almamasına neden oldu.

Bu karara yönelik vatandaşın tepkisi giderek yükselirken, Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi genel başkanlarından da iktidara yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

BAKAN EMEKLİYE EK ZAM İÇİN EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan mağduriyetlerden haberdar olduklarını belirterek, emekli ücretlerine yapılacak ek zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat aldıklarını ve Meclis açılır açılmaz harekete geçeceklerini belirtti.

1 Ekim'e kadar kapalı olacak Meclis için çağrıda bulunan emekliler, acil şekilde TBMM'nin toplanmasını ve emekli maaşlarında yapılacak artışı yasalaştırmasını talep etti. Muhalefet partilerinden emeklilerin talebine olumlu yanıt gelmesine karşın AKP ve MHP cephesi, geçtiğimiz aylarda acil şekilde toplanan TBMM oturumunda emekli zammına olumsuz yanıt vermişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emeklilere yapılacak artış için Ekim ayının işaret edilmesiyle birlikte Ankara kulislerinde "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız. Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” şeklinde yanıt verdi.

SEYYANEN ZAMDAN TÜM EMEKLİLER YARARLANACAK MI?

Halihazırda Temmuz ayında kök maaşlara yüzde 25'lik artış getiren hükümetin, Ekim ayında yapılacak ek zammı yalnızca en düşük emekli maaşına getirmesi bekleniyor. Seyyanen yaşanacak artıştan kök maaşı 7500 liranın üzerinde olan vatandaşların yararlanması beklenmezken, tüm emeklileri kapsayacak zammın Ocak ayında yapılacağı tahmin edilmekte.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Öne Çıkanlar