Cemevleri kararı Resmi Gazete'de yayımlandı İçinde cemevlerine ilişkin yapılan düzenleme ile iş kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine ölüm aylığı bağlanmasının da yer aldığı Vergi Usul Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara ve otomasyon sistemlerine yasadışı müdahale tespit edildi Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nca akaryakıtta kaçakçılıkla mücadele denetimleri kapsamında tesis devir yasağı uygulanan akaryakıt istasyonu sayısı, 1100'e ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri genişletildi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Cumhurbaşkanı'nın sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi genişletildi.
Fahrettin Yokuş ‘3 milyon çiftçinin 200 TL vergi borcunu silecekler bunun adına da destek diyecekler’ İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 3 milyon çiftçinin 600 milyon liralık borcuna vergi muafiyeti getirildiğini belirterek, "Buna göre her çiftçimizden 200 lira alınmamış olacak. Bunun adına da ‘biz çiftçiye destek veriyoruz' diyecekler" dedi.
İşte 65 maddelik vergi paketinin ayrıntıları AKP’nin hazırladığı 65 maddelik vergi paketi 1 Ekim'de Meclis Başkanlığına sunulacak. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Vergi Usul Kanunun kayıt dışılığı azaltacak ve vergiye uyumu teşvik edecek şekilde yeniden ele alındığını açıkladı.
AKP'nin yeni ekonomi paketinin ayrıntıları belli oldu Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren yeni ekonomi paketi yolda. AKP'nin hazırladığı 56 maddelik teklifin ayrıntıları da ortaya çıktı.
Yurt dışından getirene yüzde 75 indirim Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vergi Usul Kanunumuzda önemli değişiklikler yapacaklarını belirterek, “Örneğin nakit sermaye artırımında yüzde 50 olarak uyguladığımız kurumlar vergisi indirimini, artırılan sermayenin yurt dışından getirilmesi durumunda yüzde 75 olarak uygulanmasına imkan veren bir düzenleme yapacağız.” dedi.