Yetkililerden ilk açıklama geldi! Emekli ve asgari ücrette istenilen rakamlar şekilleniyor

Yetkililerden ilk açıklama geldi! Emekli ve asgari ücrette istenilen rakamlar şekilleniyor
Yıl sonu asgari ücret ve emekli aylıklarına ne kadar zam yapılacak? Uzman isimler, yıl sonu tahminlerini haber merkezimize paylaştı. İşte tüm detaylar.

Her şeyin ateş pahası olduğu bu günlerde emekli ve asgari ücretli vatandaşlar merakla yıl sonu yapılacak olan zammı bekliyor.

Peki Ocak ayında asgari ücret ve emekli maaşlarında istenilen rakamlar neler? İşte tüm detaylar…

Enflasyon rakamları ile beraber sene sonu asgari ücret ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı, merak konusu oldu.

Bizde son rakamları öğrenmek için DİSK İstanbul 2. Bölge Şube Başkanı Adil Çiftçi, ve Tüm Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Demirton’a sorduk.

asgari-ucret-8.jpg

ÇİFTÇİ: “HAYAT HER GÜN ZAMLANIYOR”

DİSK İstanbul 2. Bölge Şube Başkanı Adil Çiftçi, maaşların yersizliğini dile getirirken, “Hayat her gün zamlanıyor. Kiraya, ev içi alışverişe, faturalara vb. ürünlere zamlar yapılırsa sene sonu 20 bin lira bile asgari ücretliye yetmez. Yıl sonu DİSK Genel Başkanımız ve yönetim ile birlikte enflasyon verilerini hesaplayacağız. Ama talebimiz bu gidişle 20 binden fazla olacak.” dedi.

disk-2.jpg

DEMİRTON: İNSANCA YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR ZAM İSTİYRORUZ

Tüm Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hüseyin Demirton, 9 milyon emeklinin açlık sınırının altında bir maaş aldığını söylerken, “İnsanca yaşayabileceğimiz bir zam oranını bekliyoruz. Değişik anket gruplarının yapmış olduğu yoksulluk sınırı, 39 bin üzerinde. Günlük olarak ta bunlar değişiyor. Bizim görüşümüz yoksulluk sınırının altında olmaması. Tabii biz bir ücret yarışana girmeden yaşayabileceğimiz bir fiyatı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

foto-2222.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.