3 M şahane Mehmet muhteşem

Biz işimizi "5N-1K" ile doğru yapmaya çalışırken, Trabzonspor işini "3M" ile gördü. Ben diyeyim "Mucize Mehmet", siz söyleyin "Muhteşem Mehmet." Öyle ya, Kardemir Karabükspor karşısında sahada tel tel dökülen bir takımı, "2 atıp, 1'de attırıp" Hüseyin Avni Aker'in yeşil çimlerinden 3 puanla galip çıkarırsanız mucize de olursunuz, muhteşem de..
Tek kelimeyle Trabzonspor adına sahada futbolcu statüsünde sadece yeni transferlerden Mehmet Ekici vardı. Biraz da ikinci yarıda forma giyen ve kısa süre öncesine kadar gönderilmesi gündemde olan Deniz Yılmaz... Gerisini gol atan Oscar Cardozo dahil dök denize gitsin. Gitsin gitmesine de, "Jose Bosingwa'nın ne günahı var?" diye sorabilirsiniz. O'nun da günahı teknik direktör Ersun Yanal'ın boynuna!..
Öyle ya, adamı döktürdüğü alan olan sağ kanat yerine, Uğur ile Mustafa'yı yedek bırakıp da defansın göbeğinde oynatan kim? Yeni mucit Ersun Yanal.. Oysa kaç kez bu deneme yapıldı ve de işe yaramadı. Ama yine, "Aynı hamam, aynı tas." Jose Bosingwa faydalı olacağı yerde değil, olmayacak alanda. 

Haksızlığın daniskası
Her neyse biz gelelim yine Mehmet Ekici'ye.. Çünkü 3-2 kazanılmış bir maçı bir adam tek başına çevirmiş ise, O dururken başkalarından (Erkan Zengin'den, Sefa Yılmaz'dan, Özer Hurmacı'dan, Fatih Öztürk'den, Aytaç Kara'dan, İshak Doğan'dan ve Aykut Demir'den) söz etmek haksızlığın daniskasıdır ki, bunu yapmaya hiç ama hiç hakkımız yok. Hadi, Oscar Cardozo gölünü attı da, Mehmet Ekici'ye yaklaşamadı ise de, bu kadar kötü arasında kem sözleri de tam olarak hak etmedi diyebiliriz. Gelelim, sağlı-sollu, doğru-yanlış hesabıyla ayrıntılara.. Almak için uçakla ayağına kadar gidilen Erkan Zengin'in, ne kadar kötü oynasa da bu kadar tepkili bir şekilde, toplu olarak yuhalanması çok ayıp idi çok ayıp.. Yedek kaldığı için sosyal medya hesabından yazdığı bildirilen Kevin Costant'ın sırf bu yüzden kadro dışı bırakılması da çok yanlıştı çok yanlış.. Jose Bosingwa'dan defansın göbeğinde kurtarıcı rolü bekleyenlerin, boşalttıkları sağ bek için Zeki Yavru var iken, önce Fatih'i, sonra da Salih Dursun'u tercih etmeleri fena bir tercih idi çok fena..

 

 

Yazarın Diğer Yazıları