Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor

Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Biber dolması hazırlarken aklınızda bulunması gereken tarif

Biber dolması yaparken dolmaların iyi pişmesini sağlamak için bazı önemli püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını bilerek, lezzetli ve tamamen dağılmayan bir biber dolması hazırlayabilirsiniz.

Biberleri doğru şekilde hazırlamak önemlidir. Biberlerin sap kısımlarını kesip içlerini temizledikten sonra tuzlu suda bekletmek, biberlerin yumuşamasını sağlar ve pişerken dağılmamalarını sağlar.

BİBER DOLMASININ TARİFİ NASILDIR?

Lezzet.com.tr sitesinde yer alan içerikte biber dolmasının tarifine yer verildi. Dağılmayan biber dolması pişirmek için işte bilmeniz gerekenler

Malzemeler


10 dolmalık biber
3 orta boy kuru soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
3/4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar

BİBER DOLMASININ TARİFİ

Dolmalık biberlerin sap kısımlarını çıkartıp bir kenarda bekletin. Çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp bol suda yıkayın. Fazla sularını süzdürüp iç kısımlarını hafifçe tuzlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini, şişmesi için sıcak suda bekletin. Pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edip, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edin.

maxresdefault.jpg


Ardından yıkanmış pirinç, suyunu süzdüğünüz kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Hazırladığınız dolma harcını, iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberlere doldurun. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını ayırdığınız biber sapları ile kapatın. Dolmaları pişirme tenceresine dik bir şekilde dizin.

İlgili Haberler
Ciğerin kuru olmasını önlüyormuş. Yarım bardak tencereye eklemeniz yeterli
Ciğerin kuru olmasını önlüyormuş. Yarım bardak tencereye eklemeniz yeterli
Köftem güzel olmuyor diyenler için. Orijinal kasap köfte pişirmenin işte püf noktası
Köftem güzel olmuyor diyenler için. Orijinal kasap köfte pişirmenin işte püf noktası
Yaprak sarma kararıyor veya iyi pişmiyor mu? İşte köylü kadınların pişirme yöntemi
Yaprak sarma kararıyor veya iyi pişmiyor mu? İşte köylü kadınların pişirme yöntemi
Suyla haşlayarak büyük hata yapmışız. İtalyan şeften gerçek makarna pişirme yöntemi..
Suyla haşlayarak büyük hata yapmışız. İtalyan şeften gerçek makarna pişirme yöntemi..
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Sirkeyi kesinlikle uzak tutmanız gereken 5 yer. Faydadan çok meğer zararı varmış
Sirkeyi kesinlikle uzak tutmanız gereken 5 yer. Faydadan çok meğer zararı varmış
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Demlik elmas gibi parlıyor. Kireç ve lekelerden eser kalmıyor! Formül çok kolay
Demlik elmas gibi parlıyor. Kireç ve lekelerden eser kalmıyor! Formül çok kolay
Evi temizlik kokan komşularınızın asla paylaşmadığı 5 tüyo! İşin sırrı meğer çok kolaymış
Evi temizlik kokan komşularınızın asla paylaşmadığı 5 tüyo! İşin sırrı meğer çok kolaymış
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Biber dolmasına lezzet katan basit yöntem ortaya çıktı. Yılların esnaf lokantacısı açıkladı