AKP'li eski Bakan: "Erken seçim İYİ Parti'ye yarayacak"

AKP'li eski Bakan: "Erken seçim İYİ Parti'ye yarayacak"
Erken seçim siyaset kulislerini hareketlendirirken ilk yorum AKP'li eski Bakan Ertuğrul Günay'dan geldi. Günay, erken seçim kararının İYİ Parti'nin işine yarayabileceğini söyledi.

Türkiye’nin erken seçim sürecine girmesinin ardından ilk değerlendirmeyi yapan isimlerden biri AKP’li eski Bakan Ertuğrul Günay oldu. 

Erken seçim kararının iktidarın tabanından ciddi oy kopmasına neden olan İYİ Parti ve Saadet Partisi olduğuna dikkat çeken Günay, "Önünü kesmeye çalıştıklarının işine de yarayabilir" ifadelerini kullandı.

Günay'ın Twitter hesabınan yaptığı açıklamaları şöyle:

“Yakın geçmişte büyük karşıtlık içindeki yapıların ittifakının da derde deva olamayacağı, üstelik ekonomik ve dış politik sorunların artacağı kaygısıyla acil seçim kararı alındı. Bugün OHAL, 90 gün süreyle 7. kez uzatılırken, 65 gün içinde acil seçime kalkışılması bundan.

Seçimi dayatan objektif hiçbir gereklilik yokken böyle acul davranmanın birinci nedeni, muhalif kesimlerin ikinci tura kalabilecek ve kalırsa, mütedeyyin, modern, Türk, Kürt her kesimin, her inancın ve etnik yapının güven duyup destekleyeceği isim(ler) bulmasına zaman vermemek.

Bir başka önemli nedeni de, iktidar ittifakının tabanını ciddi biçimde aşındıran İyi Parti ve Saadet Partisinin yükselişinin önünü kesmek! Ancak dışarıdan açıkça görülen bu telaş, iktidar cephesinden daha çok, önünü kesmeye çalıştıklarının işine de yarayabilir.

Bugünkü görünen vahim bir gerçek de Meclis’in konumudur: Seçim kararına yetkili TBMM’dir. TBMM karar almadan, yapılan tüm açıklamalar temenni ve öneridir. Ancak bugün sn. CB açıklama yapınca, tüm kamu organlarının sanki TBMM karar almış gibi davranması, durumun özetidir.”

İlgili Haberler