Akşener'den 'Yeni Parti'nin binasında ilk açıklama

Akşener'den 'Yeni Parti'nin binasında ilk açıklama
Meral Akşener, 25 Ekim'de 'Yeni Parti'nin açılışını yapacaklarını duyurdu. Akşener ayrıca, 'Yeni Parti'nin açılışı için anlaştıkları Ankara'daki otelin anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Kuracakları yeni partinin genel merkez binasında ilk basın toplantısını düzenleyen TBMM eski Başkanvekili Meral Akşener, "Korkunun ecele faydası yok. Bu tür bariyer kurmalar bizleri yolumuzdan çevirecek diye düşünülüyorsa abesle iştigaldir. Kararlıyız, biz 25 Ekim'de partimizi kuruyoruz" diye konuştu.

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Koray Aydın ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile birlikte tadilatı devam eden partinin genel merkez binasında basının karşısında geçti.

Ekim ayında kuracakları partinin tanıtım toplantısı için Ankara'da bulunan JW Marriott Otel ile ön mutabakat sağlamalarına rağmen otel yönetiminin gelen baskılar nedeniyle sözleşme imzalamadığını ifade eden Akşener, şöyle devam etti:

"Önceki gün arkadaşlarımız hem ücretini ödemek hem de resmi sözleşmeyi imzalamak üzere otel yetkilileri ile görüştüler. Otel sahipleri ve yönetimi ön sözleşme yapılmasına rağmen bir yerlerden gelen telkinlerle salonlarını bize tahsis edemeyeceklerini belirtti."

Bir elin kurulacak partinin önünü kesmeye çalıştığını aktaran Akşener, AKP'nin kuruluş döneminde yaşadığı zorlukları hatırlattı. Akşener, "Tarih tekerrürden ibaretmiş" dedi. Akşener şunları kaydetti:

"Bir el kurulacak partimizin bütün yollarını tıkamak için elinden geleni yapıyor. Bu bilgiyi aldıktan sonra yıllar öncesine gittim. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisini kurarken o günün güçlükleri karşısında bu kadar zorluk yaşamamıştı. O günlerde kendisine muhtar olamaz diyenlere karşı bu milleti mahcup etti. Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldu. Millet arkasında durdu böyle sonuç ortaya çıktı. Tarih tekerrürden ibaretmiş. O günlerde Sayın Erdoğan demokrasi dışı davranışlarla karşılaştığında başka siyasi görüşlerden pek çok siyasi arkasında durdular. Demokrasinin işlemesi için kendisine destek olduk."

Her şeye rağmen kararlı olduklarını ve 25 Ekim'de partilerini kuracaklarını söyleyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün benzeri konularla karşı karşıya kalan Sayın Erdoğan'ın çok daha şedit bir biçimde kurulacak olan partimizin yollarını tıkadığını, tıkanmasına vesile olduğunu üzüntü ile öğrenmiş oluyoruz. Ama nasıl dün millet bu tür bariyerleri yıkıp geçtiği ise bizim içinde milletimiz bu bariyerleri yıkıp geçecektir.  Ben ve arkadaşlarım referandumda pek çok ahlak ve hukuk dışı tedbirlerle karşılaştık. Otellerimizin elektrikleri kesildi, konuşmak için salonlar verilmedi. 7 salon üst üste iptal edildi 8'incisinde konuştuk. "

GEREKİRSE ÇADIR KURACAĞIZ

Dünün mağdurlarının bugün zalim olduğunu dile getiren Meral Akşener, milletin desteği ile önlerine koyulan tüm bariyerleri aşacaklarını vurguladı.  "Dün nasıl zayıfların yanında zalimlerin karşısında kaya gibi dururdaysak bugün de zalimlerin karşısında kaya gibi duracağız. Hodri meydan. Halep orada ise arşın burada" diye konuşan Akşener sözlerini şöyle tamamladı:

"JW Marriott otelin sahipleri korkabilir, hükümet bu konuda tedbirler alarak iş adamlarını korkutabilir. Ama korkunun ecele faydası yok. Bu tür bariyer kurmalar bizleri yolumuzdan çevirecek diye düşünülüyorsa gerçekten abesle iştigaldir. Kararlıyız, biz 25 Ekim'de partimizi kuruyoruz. Hiçbir yer bulaşmazsak şu binanın bahçesinde yapıyoruz toplantımızı gene de kuruyoruz. Gerekirse çadır kuracağız partimizi 25 Ekim'de milletimizle buluşturacağız. Hiç bir korku, hiçbir endişe bizler için söz konusu değildir. O günün zayıfları bugünün güçlüleri, o günün mağdurları bugünün zalimleri olmuştur. "

Parti binasında çalışmalar hakkında da bilgi alan Akşener, işçilere kolay gelsin dileklerinde bulunarak, "Elinize emeğinize sağlık. Her şey için teşekkür ederiz" dedi.

Meral Akşener'e basın toplantısında Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem ve partinin kurucular kurulu üyeleri de eşlik etti.

İlgili Haberler