Bahçeli'den ilginç MHP açıklaması

Bahçeli'den ilginç MHP açıklaması
Devlet Bahçeli, "referandum sürecinde evet için MHP'nin sahada yeterince güçlü bir çalışma yapmadığı" yönündeki eleştirileri "Garibin yaptığı, ancak bu kadar, garip ne yapsın?" diyerek cevapladı.

Devlet Bahçeli, "referandum sürecinde evet için MHP'nin sahada yeterince güçlü bir çalışma yapmadığı" yönündeki eleştirileri yanıtladı. Bahçeli, MHP'nin imkanlarının kısıtlı olduğunu ama buna rağmen referandum çalışmaları için büyük bir mücadele verdiğini anlattı.

"GARİBİN YAPTIĞI ANCAK BU"

MHP'nin evet için çalışmadığı eleştirilerine, "Hazine yardımı ölçülerinde çalışma yürüttükleri" yanıtını veren Bahçeli: "Garibin yaptığı, ancak bu kadar, garip ne yapsın?" dedi.

Bahçeli, gazetecilerle sohbetinde özellikle iktidar partisi teşkilatlarında MHP'nin çalışmadığına ilişkin eleştirilerin yükseldiği, referandumdan başarısız sonuç alınması halinde MHP'yi sorumlu tutmak için şimdiden alt yapı hazırlığı yapıldığına ilişkin soruları yanıtladı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Bahçeli şunları söyledi: "Mesela biz şu ana kadar illerde bilgilendirme toplantısı yaptık, 50'yi geçti ve hâlâ devam ediyor. Aynı zamanda 174'ün üzerinde ilçe kongresi yaptık. Bu iki toplantılarda Türkiye'nin gündemi olan Anayasa değişikliği üzerinden konuşmacılar bazı bölümleri paylaşıyorlar, anlatıyorlar. Bunlar birer faaliyettir. Ama MHP, imkanları belli olan bir partidir. Biz kıt imkanlarla mücadeleyi yürütüyoruz.

Böyle bir durumda daha fazla iş yapacağız diye imkanlarımız nedir? Hazine yardımıdır. Hazine yardımının dışında herhangi bir çevreden kişiden bir kuruş alarak kumpanya yürütemeyiz. Öyle şey olmaz. Kendi bütçemize göre planlama yapmışız. 'Gelirler giderler şu, referandum için ancak şunu yapabiliriz' demişiz. Onu da yapıyoruz. Kimseye de borçlanmadan yapıyoruz. Bunu yetersiz görenlere de bir şey diyemeyiz. Garibin de yaptığı, ancak bu kadar, garip ne yapsın değil mi?"

İlgili Haberler